Ce crede Organizația Mondială a Sănătății despre măsura închiderii școlilor?

Author: B.H.

După ce la nivel mondial a fost declarată pandemie de coronavirus, în majoritatea țărilor au fost luate măsuri stricte pentru a evita răspândirea virusului. Ce crede Organizația Mondială a Sănătății despre măsura închiderii școlilor?

Măsura închiderii școlilor este una aplicată în mai toate statele afectate de noul coronavirus și deși este una eficientă în vederea protejării elevilor, Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a precizat că acest lucru nu va duce la stoparea pandemiei.

Citeste si: Coronavirus- Europa inchide granitele externe pentru 30 de zile

Ce crede Organizația Mondială a Sănătății despre măsura închiderii școlilor?

Închiderea temporară a școlilor și a granițelor sunt două dintre cele mai întâlnite măsuri pe care autoritățile le-au luat pentru a preveni creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că aceaste măsuri pot doar să încetinească evoluția bolii, dar nu sunt eficiente atunci când vine vorba despre oprirea propagării virusului. În acest sens, pe lângă aceste măsuri, autoritățile atrag atenția că este foarte important să fie respectate toate regulile impuse, fără nicio excepție.

"Măsurile draconice nu vor permite probabil să oprească, ci mai degrabă să încetinească propagarea virusului. Virusul este aici, el trebuie controlat în cadrul societăţii. Regiunea trebuie să fie gata, să detecteze, să protejeze, să trateze şi să reducă transmisia. Este fără sens ca oamenii să se plimbe pe stradă cu măşti.", a declarat Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit digi24.ro .

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Cresterea exploziva a infetiilor cu coronavirus are legatura cu poluarea. Descoperirea cercetarorilor italieni explica fenomenul

În plus, ținând cont de faptul că nu copiii au fost motoarele acestei epidemii, Hans Kluge consideră că măsura închiderii școlilor este eficientă doar în contextul în care încurajează distanțarea socială. 

Citeste si: Adevărul despre coastele de porc! Cât de sănătoase sunt?