Ce creme au voie sa foloseasca femeile insarcinate!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 18:44

Hidratarea zilnica a pielii in timpul sarcinii si dupa nastere ajuta pielea sa se mentina supla.

Ca regula generala, cauta creme antivergeturi care nu sunt foarte grase si sunt usor absorbite in piele, contin ingrediente cat mai naturale si urmeaza intotdeauna sugestiile de aplicare ale producatorului. Masand zilnic pielea afectata de vergeturi in timpul sarcinii, alaturi de o dieta sanatoasa, multa apa si plimbari in aer liber, aspectul vergeturilor ar trebui sa se imbunatateasca fara prea mari batai de cap.

Atunci cand cumperi crema antivergeturi, verifica sa contina cat mai multe din urmatoarele ingrediente:

Aloe vera, binecunoscuta de catre noi toti, este folosita pe scara larga in industria cosmetica a zilelor noastre.

Repara si hidrateaza pielea, fiind folosita de sute de ani pentru a trata tot spectrul de afectiuni dermatologice.

Uleiul de squalene este o sursa buna de antioxidanti si apara pielea de efectele nocive ale mediului, mentinand-o supla si sanatoasa. La fel de importante sunt si proprietatile sale de regenerare a pielii

Vitamina E ajuta la regerenarea pielii. Penetreaza adanc epiderma si ajuta la formarea de noi celule.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vitamina A Palmitat ajuta, de asemenea, la diviziunea celulara, efectul ei fiind potentat de cel al vitaminei D3 care se produce in straturile superioare ale pielii (sub actiunea razelor solare).

Extractul din seminte de grepfrut sporeste aspectul neted si ajuta pielea sa se contracte la aspectul pe care il avea inainte de intinderea brusca survenita in sarcina sau in perioadele de ingrasare brusca.

DL-pantenol (pro vitamina B5) ajuta la diminuarea vergeturilor deja existente, imbunatatind structura straturilor inferioare si superioare ale pielii.