Ce criterii trebuie să îndeplinești dacă nu vrei să participi la război, conform articolului 32 din Legea 446/2006

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 dec 2022, 05:25

Ce criterii trebuie să îndeplinești dacă nu vrei să participi la război, conform articolului 32 din Legea 446/2006

Sursa: PixaBay

Dacă nu vrei să faci armata, în cazul în care ești la război, trebuie să îndeplinești anumite condiții, menționate în articolul 32 din Legea 446/2006. Iată despre ce este vorba.

În cazul în care războiul din Ucraina ar ajunge și la noi, românii trebuie să intre obligatoriu în armată. Prin legea 395/2005, de la 1 ianuarie 2007, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat. Totuși, în contextul conflictului Rusia- Ucraina, această suspendare poate fi eliminată în anumite condiţii. Autorităţile pot cere mobilizarea parţială sau totală a forţelor pentru întărirea sistemului de apărare. Starea de război, de mobilizare, precum şi cea de asediu pot fi decretate de preşedintele Klaus Iohannis şi validate de Parlament, după care Ministerul Apărării (MApN) va mobiliza rezerviştii de orice fel.

Ce condiți trebuie să îndeplinești dacă nu vrei să participi la război, potrivit articolului 32 din Legea 446/2006

În cazul în care un bărbat este chemat la război, potrivit articolului 32 din Legea 446/2006, recrutul poate fi scutit de la armată în următoarele condiții:

Aliniatul 1:

  1. soţia recrutului este bolnavă, încadrată în gradul I sau II de invaliditate;
  2. recrutul are unul sau mai mulţi copii minori, iar soţia acestuia a decedat;
  3. părinţii recrutului au împlinit
    vârsta standard de pensionare;
  4. ambii părinţi sunt invalizi de gradul I sau II, indiferent de vârstă;
  5. părintele în viaţă îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la lit. c) sau d);
  6. părintele despărţit legal ori în fapt, aflat în întreţinerea recrutului, îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la lit. c) sau d), dacă despărţirea a avut loc cu cel puţin 2 ani înainte de recrutare;
  7. în caz de calamităţi naturale, la cerere.

Citeste si: Ce prevedea tratatul de la Brest-Litovsk semnat pe 3 martie 1918, ce scotea Rusia din primul Război Mondial

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aliniatul 2:

De asemenea, sunt scutiţi de serviciul militar şi recruţii care sunt unici susţinători ai surorilor şi fraţilor invalizi de gradul I sau II, dacă contribuie efectiv la întreţinerea lor.

Aliniatul 3:

Recruţii adoptaţi beneficiază de prevederile lit. c)-g) ale aliniatului 1 dacă adopţia a avut loc cu cel puţin doi ani înainte de recrutare.

Citeste si: Klaus Iohannis, decizie importantă după ședința CSAT. Ce urmează să se întâmple în România: ”Sunt necesare noi acţiuni consolidate”

Cu toate astea, persoanele care, în timp de război sau pe durata stării de asediu, își provoacă vătămări integrității corporale sau sănătății, simulează o boală sau o infirmitate, folosește înscrisuri false sau orice alte mijloace, în scopul de a se sustrage de la serviciul militar, vor fi pedepsite cu închisoarea de la doi la șapte ani.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.