Ce culoare are rochia din imagine? Adevărul din spatele pozei ce a făcut înconjurul internetului

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 iun 2024, 11:07

Ce culoare are rochia din imagine

Sursa: bbc.com

Faimoasa poză cu rochia albă cu auriu sau albastru cu negru a făcut înconjurul internetului în anul 2015, însă puțini oameni știu adevărul din spatele acesteia.

În anul 2015, rochia din imagine a făcut înconjurul internetului din cauza iluziei optice pe care oamenii au observat-o, astfel milioane de comentarii încercau să își dea seama dacă rochia este albă cu dungi aurii sau albastră cu dungi negre. Puține persoane știu care este povestea terifiantă din spatele acestei poze celebre.

Adevărul sinistru din spatele pozei celebre

Poza rochiei ce a străbătut internetul în anul 2015 a fost făcută de un bărbat, ce a decis să fotografieze câteva rochii pentru mama viitoarei sale soții.

În acea perioadă, iluzia optică a luat cu asalt rețelele sociale și i-a făcut pe oameni să dezbată culoarea rochiei, cei doi proaspăt căsătoriți fiind invitați la emisiunea Ellen DeGeneres din SUA, unde li s-au înmânat 10.000 de dolari și o călătorie de lux în Grenada.

Ceea ce nu s-a știut în acea perioadă, este că Keir Johnston este cunoscut pentru atacurile sale asupra soției sale. În anul 2022, acesta și-a abuzat soția după ce consumase băuturi alcoolice la un local din apropiere.

Femeia nu se afla în același loc ca soțul acesteia, iar după ce a primit numeroase mesaje din partea acestuia, aceasta a decis să meargă acasă pentru a observa ce se întâmplă.

Citește și: Toate sunt doar iluzii optice? Ce spune NASA despre OZN-uri dupa ultima controversa?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

În mesaje era menționat că femeia nu îl sprijină pe bărbat, ceea ce a făcut-o să se îngrijoreze pentru starea lui de ebrietate, dar și cea de sănătate. Ajunsă acasă, bărbatul i-a spus că are intenția de a o părăsi, după care s-a năpustit asupra ei, punând-o la pământ, cu mâinile în jurul gâtului acesteia, în dorința de a o sugruma.

Femeia a început să țipe, țipăt ce a alarmant un vecin.

Vecinul a reușit să o elibereze pe soția lui Keir Johnston, moment în care aceasta a apelat numărul de urgență, rostind cuvintele: „Soțul meu încearcă să mă omoare”. După acest episod bărbatul nu s-a oprit, iar Keir Johnston s-a năpustit cu un cuțit asupra soției sale, martorul fiind nevoit să intervină în salvarea femeii, potrivit independent.co.uk.

Ce culoare are celebra rochie?

Rochia pe care a postat-o Keir Johnston în anul 2015 a atras atenția oamenilor din cauza culorii diferite pe care o observă, fiind o iluzie optică, în care oamenii pot vedea o rochie albă

cu dungi aurii sau o rochie neagră cu dungi negre. Multe persoane s-au gândit că din cauza calității proaste a pozei, aceasta pare să își schimbe culoarea, însă există și o explicație științifică în spatele acestei imagini.

Rochia este albastru cu negru, deși majoritatea oamenilor o văr alb cu auriu, însă lumina ce lovește retina în spatele ochiului poate schimba culoarea pe care o vedem.

Această lumină lovește retina, locul unde se află pigmenții ce trimit conexiuni neuronale către cortexul vizual, ce ajung să formeze o imagine, potrivit adevarul.ro.

 

 


Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE