Această iluzie optică a împărțit internetul în două, iar în funcție de culoare pe care o observăm în această imagine, ne putem da seama de mai multe detalii legate de creierul nostru. Pentru multe persoane, în această imagine se află o pereche de teniși roz, însă alți oameni ar spune că aceștia sunt turcoaz. Iată care este semnificația din spatele fiecărei culori.
Ce culoare are perechea de teniși din imagine?
O simplă imagine poate spune foarte multe despre cum funcționează creierul nostru, iar acest lucru a fost dovedit de o simplă pereche de teniși, pe care unii oameni o văd roz, în timp ce ceilalți o observă turcoaz. Lori Greiner este persoana ce a dat startul acestei dezbateri, iar după ce a prezentat tenișii, aceasta a pus o întrebare simplă, ce a împărțit internetul în două, „Care este culoarea pe care voi o vedeți?”.
Ceea ce a urmat a fost o serie de comentarii ce împărțeau oamenii între culoarea roz și turcoaz, în speranța de a ajunge la o concluzie comună, iar deși acest lucru nu s-a întâmplat, s-a aflat semnificația fiecărei culori. Persoanele ce văd această pereche de teniși roz își dau seama că partea dreaptă a creierului este dominantă, în timp ce persoanele ce observă că tenișii sunt turcoaz au partea stângă mai dominantă.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Vei ramane surprins! 10 lucruri UIMITOARE pe care nu le stiai despre creier FOTO
„Cum poți să nu vezi turcoaz și gri?”/ „Gri și turcoaz! Este surprinzător că oamenii văd roz și alb”/ „Nu există modalități ca cineva să vadă gri și turcoaz.”, sunt doar câteva dintre comentariile pe care internauții le-au lăsat pentru a își exprima părerea cu privire la cunoscuta pereche de teniși. Alături de aceste mii de comentarii se numără și persoanele ce pot observa ambele perspective ale acestor teniși, potrivit nypost.com .
Ce reprezintă culoarea roz a tenișilor?
Pentru a vă da seama ce fel de persoană sunteți vă încurajăm să vă mai uitați pentru câteva secunde la această imagine, iar dacă o vedeți roz, atunci partea dreaptă a creierului este dominantă. Persoanele ce au partea dreaptă a creierului dominantă sunt caracterizate de trăsături mai emoționale, intuitive și creative.
Oamenii sunt dominați de partea dreaptă a creierului au un mod de gândire mai creativ şi mai puţin organizat, denumit adesea creier analogic.
Această parte a creierului poate afecta imaginaţia, simţul artistic, ritmul, emotivitatea şi afectivitatea şi lucrează cu percepţii şi reprezentări.Ce reprezintă culoarea turcoaz a tenișilor?
În cazul în care în această imagine observați o pereche de teniși turcoaz, atunci partea dominantă a creierului vostru este cea stângă. Oamenii ce au partea stângă a creierului dominantă sunt mai ordonați, logici și analitici, fiind astfel influențați de creierul digital, așa cum mai este denumit. Această parte a creierului controlează logica şi raţiunea şi vechiculează cunoaşterea pe baza argumentelor. Alături de aceste elemente analitice, partea stângă a creierului ajută la scriere, citire, dar și la realizarea calculelor matematice.