Ce curse de linie își vor lua zborul de pe Aeroportul Băneasa. Acesta se va redeschide după aproape 9 ani

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 mai 2023, 04:35

Aeroportul Băneasa se deschide după 9 ani 

Sursa: PixaBay

Aeroportul Internațional București Băneasa ,,Aurel Vlaicu” sau Aeroportul Băneasa se deschide astăzi, cu ocazia a celor 110 ani de la inaugurare.

Aeroportul Băneasa este al treilea cel mai vechi aeroport functional din lume, în anul 1912, întrecut de College Park Airport, SUA, 1909 și Aeroportul din Hamburg, Germania, 1911.

Citeste si: Cine este tânărul de 21 de ani care a fost decapitat de elicea unui elicopter. Acesta îl închiriase pentru a vizita insulele grecești

Aeroportul Băneasa a fost deschis pe 1 august 2022, după 9 ani

Aeroportul Băneasa s-a deschis astăzi pentru a celebra cei 110 ani de la inaugurare, a anunțat Directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.

Citeste si: 5 țări în care nu ai nevoie de certificat COVID-19

Cu ocazia acestei zile, un eveniment de celebrare va avea loc la ore 15:00  în Rotonda Aeroportului Internațional București Băneasa “Aurel Vlaicu”, și va reuni personalități din lumea aviației civile și militare din România, prezența Aeroclubului României, care va efectua treceri demonstrative la joasă înălțime, onorând cel mai vechi aeroport care nu

și-a întrerupt activitatea aeronautică.

Ce curse de linie vor zbura de pe Aeroportul Băneasa

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În această pauză de 9 ani, cursele comerciale sau de linie au fost închise pentru modernizarea clădirilor și a echipamentelor aeroportuare. 3 companii renumite sunt în dezbatere pentru a începe să zboare și de pe Aeroportul Băneasa, ,,Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar

vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău."

Citeste si: ANPC începe controalele la companiile aeriene. În ce situație puteți obține până la 600 de euro

Aeroportul Băneasa va fi mai avantajos pentru persoanele ce nu doresc să stea două ore sau mai mult înainte de îmbarcare, așa

cum se întâmplă la Aeroportul Otopeni, timpul de așteptare estimat fiind de sub o oră.

Pentru început, vor fi procesați aproximativ 250 de pasageri pe oră, urmând ca în următorii ani să ajungă la un million, în comparație cu Aeroportul Otopeni, care într-o singură lună proceseaza peste 1 milion de pasageri.

Surse: bucharestairports.ro, romania-actualitati.ro, observatornews.ro