Polonia Bulgaria și Cehia, decizia de ultim moment după atacul Rusiei asupra capitalei Ucrainei, Kiev

Autor: Alice Popescu
Actualizat: 26 feb 2022, 08:28

Polonia, Cehia si Bulgaria isi inchid spatiul aerian pentru Rusia

Sursa: PixaBay

Mai multe explozii si focuri de arme s-au putut auzi in aceasta dimineata in inima capitalei Ucrainei, Kiev.

Dupa invadarea Ucrainei de catre rusi mai multe sanctiuni la nivel mondial asupra lui Vladimir Putin si asupra tarii conduse de presedintele rus au fost impuse de catre marile puteri ale lumii.

Citeste si: Decizia de ultimă oră luată de președintele american Joe Biden în ce privește Ucraina în urma convorbirii de 40 de minute cu președintele ucrainean Zelinski

Joe Biden, sanctiuni dure pentru Putin si elitelor Rusiei la nivel bancar

Presedintele american Joe Biden a impus deja sanctiuni Rusiei dupa ce a invadat Ucraina si totodata presedintelui Vladimir Putin.

Am fost transparenți cu lumea, am împărtășit dovezi a ceea ce face Putin. Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Și acum el și țara lui vor suporta consecințele.

Autorizez noi sancțiuni, inclusiv asupra exporturilor. Statele Unite nu fac asta singure.

Vom limita abilitatea Rusiei de a face afaceri în dolari. Vom bloca alte patru bănci. Vom impune sancțiuni asupra elitelor Rusiei și familiilor lor. Banca VTB se află printre cele sancționate. 
Vom sancționa băncile rusești. Toate activele din America vor fi înghețate. Cea de a doua cea mai mare bancă din Rusia va fi afectată. Elita Rusiei va avea de suferit, vor fi sancționați.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Polonia, Bulgaria si Cehia, decizie de ultim moment

Citeste si: LIVE UPDATE a treia zi de razboi în Ucraina. Au loc explozii în mai multe zone ale capitalei ucrainiene Kiev. Un pod este aruncat în aer

  Vom încerca să oprim acțiunea Rusiei. Vom reduce capacitatea de a concura economic, împiedicâdu-i să construiască arme.",

a declarat Biden.

Mai mult, in Europa, ca decizie de ultim moment, Polonia, Bulgaria si Cehia au anuntat închiderea spaţiului lor aerian pentru companiile aeriene ruse, în urma agresiunii Ucrainei de către Rusia. Interdicţia a intrat în vigoare la miezul nopţii, conform anunţurilor miniştrilor Transporturilor din aceste ţări. Decizia lor intervine ca urmare a "agravării conflictului militar şi în solidaritate cu Ucraina". Compania poloneză LOT a anunţat în timpul zilei de vineri că îşi suspendă zborurile către Moscova şi Sankt Petersburg.