Ce dietă urmează David Popovici! Motivul pentru care toate alimentele lui sunt BIO: „E un preț pe care trebuie să-l plătești”

Autor: Laura Macovei

David Popovici vorbește în cadrul unui podcast despre alimentația sa

 
Sursa: Captură YouTube

Sportivul care a adus aurul acasă, David Popovici, urmează o dietă specială pentru a menține un stil de viață sănătos în raport cu performanța sportivă.

Sportul înseamnă sănătate. Pentru David Popovici însă, și mâncarea bună și aleasă reprezintă sănătate. Sportivul a dezvăluit în podcast-ul jurnalistului Dragoș Pătraru ce mănâncă pentru a se menține, dar și poftele de la care nu se poate abține.

Citește și: Reacția lui Denise Rifai după ce David Popovici a ieșit pe locul 3 la proba de 100 m liber: „Un bronz de aur”

Ce mănâncă David Popovici pentru a menține un stil de viață sănătos

Sportivul român recunoaște că nu urmează o dietă strictă, ci mai degrabă înclinația sa spre a mânca sănătos a devenit deja un obicei natural. Acesta colaborează cu un nutriționist american, care a reușit să îl menține pe David pe drumul unei alimentații sănătoase, dar sportivul recunoaște că o contribuție importantă în acest sens a avut-o și tatăl său. 

În ceea ce privește alimentele, David a mărturisit că le preferă pe cele BIO, însă uneori se mai răsfață și cu câte o „prostie”, dar asta pentru a-și da un „reset”. 

„Multă lume mă întreabă dacă lucrez cu un nutriționist, ce dietă urmez și răspunsurile sunt în felul următor: Lucrez cu un nutriționist, e tot un om din echipa mea, e american și vorbim pe Skype, Zoom, pe ce apucăm.

Într-o zi o să ne și vedem, poate curând și o să ne întâlnim cu toții, toată echipa.

Bob nu mi-a dat niciodată o dietă, dar în schimb, m-a învățat să mănânc sănătos. E ceva ce a încercat și tatăl meu să facă înainte să avem acces la un nutriționist și ceva ce a reușit cu brio.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

De când sunt mic, am avut întotdeauna frigiderul verde. Toate ambalajele erau bio. Da, au dat mai mulți bani pe ouă bio, pe ce reușeau să găsească de la supermarket. Sunt mai scumpe, dar merită.

E un preț pe care trebuie să-l plătești dacă vrei să investești în tine și în ce e sănătos. E foarte important să mănânci sănătos.

Mănânc mai de toate, dar mă feresc și încerc să evit aproape complet mâncarea procesată, prăjelile, junk food-ul, mult zahăr. Din când în când mai mănânc, dar tocmai pentru a-mi da un reset, să uit că totuși sunt un om normal, care nu are o dietă de respectat, nu am post negru și atât trebuie. Din când în când, mai mănânc câte o prostie și îmi amintesc de ce e atât de bine să mănânci sănătos,” spune

David Popovici.

Amintim faptul că David Popovici a adus acasă aurul la proba de 200 m liber masculin și bronzul la proba de 100 m masculin în cadrul JO 2024.

Felicitări!

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!