Ce e interzis de Revelion 2023. Lucrurile pe care nu ai voie să le faci în noaptea dintre ani

Autor: Amalia Georgescu

Lucrurile care sunt interzise de Revelion 2023

Sursa: Unsplash

De Revelion 2023 sunt mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă pentru a avea parte de un an bun, cu multe reușite. Iată ce e interzis de Revelion 2023.

În noaptea dintre ani, oamenii țin cont de tot felul de superstiții și respectă cu strictețe unele tradiții, totul pentru a atrage norocul și belșugul în viața lor, în noul an. Astfel, există o listă lungă a lucrurilor care sunt interzise de Revelion și despre care se spune că aduc doar ghinion.

Ce nu ai voie să faci de Revelion 2023? 

Unele tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă de Revelion 2023 sunt vechi de sute de ani, dar au reușit să „supraviețuiască” datorită faptului că s-au transmis din generație în generație.

Se spune că noaptea dintre ani este una magică și că este nevoie de respectarea unor tradiții pentru a avea parte de un an cât mai bun.

Există o superstiție care spune că de Revelion 2023 nu se plânge. Se crede că cei care plâng de Revelion vor avea parte de un an greu, cu multă suferință și în care vor avea foarte multe momente în care vor vărsa lacrimi amare.

În noaptea dintre ani sunt interzise certurile sau discuțiile în contradictoriu. Tradiția spune că cei care se ceartă în ultima zi din an vor avea parte de ghinion în Anul Nou, de certuri și tensiuni. Acesta este motivul pentru care se crede că este bine ca înainte de anul nou, oamenii să își rezolve toate problemele și neînțelegerile.

De Revelion 2023, toate paharele și farfuriile de pe masă trebuie să fie pline.

Se spune că nu e bine ca acestea să fie goale pentru a nu atrage sărăcia.

La cumpăna dintre ani este interzisă consumarea preparatelor din carne de pui. Despre cei care fac acest lucru se spune că nu vor reuși să avanseze și că în anul ce vine se vor întoarce mereu din drum, la fel cum face găina, care scurmă în pământ. În plus, așa cum ea risipește pământul, așa se va risipi și norocul oamenilor.

De Revelion 2023 nu e voie să duci gunoiul. Astfel, chiar dacă a mai rămas gunoi, acesta nu se mai duce în seara de 31 decembrie și asta pentru a nu alunga norocul din casă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: De ce se mănâncă struguri de Revelion 2023. Iată câte boabe de struguri trebuie să mănânci la miezul nopții

Revelion 2023, tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce să faci pentru a avea parte de noroc? 

Pe lângă lucrurile pe care oamenii nu au voie să le facă de Revelion 2023, există mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă pentru ca în noul an să aibă parte de noroc și belșug.

Se spune că vor avea parte de un an bun și bogat cei pe care Anul Nou îi va prinde cu bani în buzunar. Tot pentru belșug, la miezul nopții se mănâncă 12 boabe de struguri și se rostesc 12 dorințe diferite, câte una pentru fiecare boabă mâncată.

Cei care vor să alunge energiile negative, să fie voioși și norocoși în noul an trebuie să poarte haine de culoare roșie de Revelion 2023. 

Toate ușile și ferestrele se lasă deschise la cumpăna dintre ani și asta pentru a permite norocului să intre în casă. 

Persoanele care își doresc un an în care să aibă parte de iubire și înțelegere în cuplu trebuie să se sărute sub vâsc. Acest obicei aduce noroc în dragoste. 

Citește și: Ce nu trebuie să îți lipsească în noaptea de Revelion 2023. Prevestește bogăția și ține la distanță necazul și dezamăgirea