Ce efecte are consumul de mere?

Author: B.M.
mere

De unde vine proverbul "Un mar pe zi tine doctorul departe": iata ce efecte are consumul de mere pentru corpul uman. Afla daca sunt benefice sau nu.

Se spune ca merele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe, fiind si printre cele mai vandute, datorita acestei credinte populare. Este insa marul benefic pentru corpul uman sau nu?

Reuseste marul, asa cum se spune, sa tina doctorul departe? Iata ce efecte are consumul regulat de mere:

Consumul de mere curata si detoxifiaza

S-a demonstrat ca, daca sunt consumate regulat, merele au capacitatea de a curata si de a detoxifia organismul uman. Se pare ca merele sunt extrem de eficiente in eliminarea metalelor grele din organism, precum mercurul si plumbul.

mere

Consumul de mere regleaza nivelul glicemiei

Consumul regulat de mere diminueaza secretia insulinei din sange si reduce nivelul de colesterol datorita continutului de pectina. Merele previn astfel fluctuatiile bruste ale glicemiei.

Nu in ultimul rand otetul de mere este considerat a fi un adevarat tratament pentru cei care sufera de diabet, deoarece acesta controleaza nivelul ridicat de glicemie.

Citeste si: Lista cu legumele si fructele cu cele mai multe pesticide

Consumul de mere te poate ajuta la slabit

Daca vrei sa slabesti poti include in dieta ta si mere. Deoarece sunt bogate in minerale, vitamine si fibre acestea iti dau senzatia de satietate. Un mar are maxim 80 de calorii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Te simti astfel satul fara sa mananci mult si, astfel, nu mai acumulezi kilograme in plus.

Studiile arata ca femeile care tin dieta si care obisnuiesc sa manance mere au slabit cu 33% mai mult decat cele care nu mancau mere.

Consumul de mere poate preveni ateroscleroza

Potrivit celor mai recente studii, o persoana care consuma mere timp de o luna are in sange o concentratie a substantei care provoaca ateroscleroza redusa cu pana la 40%.

Se poate spune astfel ca un consum regulat de mere poate preveni aparitia aterosclerozei.

Citeste si: Fructe bune pentru imunitate de fier. Cum îți protejezi organismul în sezonul rece

mere

Consumul de mere previne aparitia bolilor respiratorii

Potrivit unor studii, consumul a cinci mere pe saptamana reduce riscul aparitiei astmului, bronsitei dar si al altor boli respiratorii.

Citeste si: Dieta militara: scapi de burta in trei zile. Cura de slabire cu care kilogramele se topesc rapid

Ce se intampla daca consumi prea multe mere?

Consumul excesiv de mere nu are de regula efecte negative. Cu toate acestea unii oameni pot resimti un usor disconfort la nivelul stomacului.

De asemenea, merele pot provoca si alergii dar nu din cauza continutului lor ci, de regula, din cauza polenului care ramane de multe ori pe suprafata lor.