Ce elevi încep școala pe 10 ianuarie 2022. Școlile încep cursurile diferit după vacanța de iarnă. Când este planificată următoarea vacanță

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 03 ian 2022, 11:11

Cursurile încep diferit pentru elevii de gimnaziu și liceu în 2022

Sursa: canva.com

În anul 2022, școala începe diferit pentru elevi, în funcție de fiecare clasă în parte. Structura anului școlar 2021-2022 a fost modificată, astfel că semestrul II începe mai târziu în 2022.

Elevii de gimnaziu și cei de liceu au avut parte de cea mai scurtă vacanță de iarnă din ultimii ani. Școala începe pe 3 ianuarie 2022 pentru elevii de liceu și gimnaziu, aceasta fiind o hotărâre a Ministerului Educației. Care este motivul pentru care elevii din clasele mari încep școala mai devreme în anul 2022 și care este structura semestrului II?

Semestru II 2022. Cum încep elevii școala în anul 2022?

Chiar dacă părinții au încercat să schimbe decizia Ministrului Educației, iar în mediul online a circulat o petiție prin care s-a cerut ca toate școlile să înceapă pe 10 ianuarie, autoritățile au decis să nu facă nicio schimbare. Astfel, pe 3 ianuarie 2022, elevii de gimnaziu și cei de liceu au revenit la cursuri după o vacanță de iarnă scurtă, de doar o săptămână. 

Mai exact, în anul 2022, școala începe diferit în funcție de clasa în care se află elevii.

Cei care sunt în clasele V-VIII, dar și elevii de la liceu încep școala pe data de 3 ianuarie 2022. Această decizie a fost luată pentru a recupera cele două săptămâni în care nu au avut loc cursuri din cauza pandemiei de coronavirus. Prima săptămână este recuperată în intervalul 3-7 ianuarie 2022, iar următoarea va fi recuperată în săptămâna care ar fi trebuit să fie dedicată „Școlii Altfel”.

În primele două săptămâni din luna ianuarie, elevii se vor afla tot în semestrul I, perioadă în care vor fi încheiate mediile și vor fi puse ultimele note.

Ce elevi încep școala pe 10 ianuarie 2022?

În timp ce clasele V-VIII și liceele încep școala pe 3 ianuarie 2022, clasele primare și grădinițele sunt în continuare în vacanță până pe 10 ianuarie 2022.

În cazul acestor elevi, vacanța de iarnă nu a fost scurtată și asta pentru că ei au avut parte doar de o săptămână de vacanță forțată în luna noiembrie, iar aceasta va fi recuperată în săptămâna în care era programată „Școala altfel”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Câte zile au vacanță copiii în 2022! Structura anului școlar: În ce perioadă vor fi şcolile închise

Când începe semestrul II în anul 2022? Iată când e programată prima vacanță pentru elevi

Chiar dacă inițial semestrul II ar fi trebui să înceapă de pe 10 ianuarie 2022, primele două săptămâni din ianuarie vor fi încadrate tot în semestrul I, urmând ca toți elevii să intre în semestrul al II-lea pe 17 ianuarie 2022. Având în vedere noile schimbări, elevii nu vor mai avea parte de o vacanță intersemestrială, așa cum se întâmpla până acum.

Semestrul II începe pe 17 ianuarie 2022 și se va încheia pe 10 iunie 2022, atunci când elevii vor intra în vacanța de vară.

Prima vacanță din semestrul II începe vineri, 15 aprilie 2022 și se va încheia pe 1 mai 2022. Aceasta este vacanța de Paște. 

Citeste si: Atenție! Structura anului școlar s-a modificat! Ce se întâmplă cu vacanţele elevilor?

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?