Ce elevi nu mai primesc bursă. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 iun 2023, 03:15

Ce elevi nu mai primesc bursă. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu

Sursa: Facebook: Sorin Mihai Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus ce elevi nu mai primesc bursă. Anul școlar 2022-2023 vine cu schimbări extrem de mari în ceea ce privește sistemul educațional, iar aceasta este una dintre ele.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus ce elevi nu mai primesc bursă. Decizia este una care i-a scandalizat pe mulți elevi, dar și pe mulți părinți, în special pentru că ceea ce ministrul nu mai permite era spre binele elevului.

Ce elevi nu mai primesc bursă

Sorin Cîmpeanu a decis ca elevii care merg la liceu în altă localitate, referindu-se la cei din mediu rural, să rămână rămână fără bursă.

Această schimbare este prevăzută în Ordinul de ministru nr. 5.379 din data de 7 septembrie 2022, obținut de edupedu.ro.

Elevii din mediul rural, care alegeau să studieze la o școală din altă localitate, o făceau din lipsa altor posibilități. Tocmai din acest motiv, elevii primeau o bursă socială, dar care, acum, s-a decis să fie eliminată.

„Elevii din învățământul primar și gimnazial din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, acordarea bursei nefiind condiționată

de venitul net lunar al familiei; prin localitate de domiciliu se înțelege comuna/orașul cu subdiviziunile sale administrative”,
este precizat în Ordinul de ministru menționat anterior.

Reprezentanții Ministerului Educației susțin că această măsură a fost cauzată de lipsa fondurilor necesare și, tocmai din acest motiv, vor rămâne fără burse de merit elevii claselor a V-a.

Citeste si: Vestea momentului despre alocații. 282 de lei de beneficiar! Cine primește acești bani

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce mesaj a adresat Sorin Cîmpeanu cu ocazia începerii noului an școlar

„Succes în noul an școlar! Stimați profesori, educatori și învățători, sunteți cei care pot face școala mai bună! Vom lucra împreună pentru binele generației de mâine. Apreciez eforturile făcute și vă felicit pentru că, zilnic, sunteți și continuați să fiți un model și o sursă de inspirație pentru copii și pentru noi toți.

Ne-am asumat o responsabilitate uriașă, aceea de a forma tinerii și știu că împreună vom reuși. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile și competențele acumulate pe parcursul anilor de școală vor conta cu adevărat. Să nu uitați că influența profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor! Vă mulțumesc pentru devotamentul dumneavoastră!

Dragi părinți și bunici, fiți alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educațional! Fiți vocea care transmite încrederea și optimismul de care copiii și nepoții dumneavoastră au nevoie!

Citeste si: Fără teze obligatorii, dar cu un plan individual de învățare pentru fiecare elev. Lista completă a modificărilor pentru anul școlar 2022-2023

Continuați să credeți în școala românească și vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor”, a transmis ministrul Educației, în prima zi de școală.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.