Ce erau, de fapt, luminile care s-au văzut noaptea pe cer, din Galati! Locuitorii au intrat în panică. Lămuririle făcute de reprezentanții MApN

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 02 apr 2024, 17:25

Locuitorii din Galați au intrat în panică

Sursa: Captură TikTok

Panică la Galați după ce mai multe lumini bizare au fost surprinse, noaptea trecută, pe cer. Totul s-a întâmplat după ce o dronă militară s-a prăbușit la Brăila.

Cerul din Galați a fost iluminat de mai multe lumini bizare, care au captat atenția localnicilor. Speculațiile privind natura acestor lumini se îndreaptă către posibile drone, însă autoritățile nu au emis nicio confirmare oficială în acest sens până în prezent.

Mai multe lumini neobișnuite au fost observate pe cerul din Galați

Panica s-a instalat la Galați după ce, luni seară, au apărut mai multe lumini neobișnuite pe cer.

Martorii oculari sunt ferm convinși că aceste lumini ar putea fi atribuite dronelor, mai ales că au fost observate din diverse localități, inclusiv din Smârdan, unde există un poligon militar al NATO.

Această situație survine la scurt timp după ce au fost descoperite rămășițele unei drone militare pe teritoriul Brăilei, adăugând îngrijorări și speculații legate de securitatea zonelor adiacente.

Citește și: De la drone la smartwatch-uri: Cele mai tari tendințe tech pentru bărbați

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit relatărilor martorilor, luminile neobișnuite au fost observate din diverse zone, inclusiv din localități precum Costache Negri, Târgu Bujor, Pechea și Smârdan. De asemenea, se remarcă faptul că aceste evenimente au fost semnalate și în apropierea poligonului militar al NATO din Smârdan, conform informațiilor prezentate de Wowbiz.

Ce erau, de fapt, luminile care s-au văzut noaptea pe cer

Sentimentul de teamă crește în comunitate, având în vedere faptul că doar cu patru zile în urmă, rămășițele unei drone militare au fost găsite la aproximativ 10 kilometri distanță de orașul Brăila.

Incidentul a avut loc în apropierea unei ferme din Insula Mare a Brăilei, unde drona a lovit solul provocând formarea unui crater imens.

Până în prezent, reprezentanții Ministerului Național al Apărării nu au oferit nicio declarație oficială cu privire la natura evenimentelor din Galați. În ciuda speculațiilor și a alarmelor crescânde în rândul populației, nu a fost emis niciun avertisment prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Citește și: Panică la Brăila. O dronă s-a prăbușit la 15 kilometri de oraș. Armata a ridicat mai multe fragmente ce aparțin dispozitivului aerian

Potrivit informațiilor apărute în presă, luminile ar putea fi folosite pentru orientarea pe timp de noapte a militarilor implicați în exercițiile desfășurate în cadrul Centrului de Instruire de la Smârdan, situat în apropierea orașului Galați. 

„Pe 1 aprilie 2024, în intervalul orar 10.00-12.00, cu ocazia campaniei de promovare a ofertei educaţionale a Forţelor Aeriene, aeronave de tip IAR – 99 Şoim şi IAR – 330 au executat zboruri de survolare pe raza municipiului Galaţi”,

conform Imparțial.