Ce este boala nemiloasă cu care s-a luptat Rona Hartner ”Am ținut totul în mine și am suferit. Corpul a reacționat”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 24 nov 2023, 11:42

Cu ce boală nemiloasă s-a luptat Rona Hartner

Sursa: Facebook

Rona Hartner a fost răpusă de cancer la vârsta de 50 de ani. Prima data a fost diagnosticată cu boala nemiloasă în urmă cu trei ani, însă a reușit să o învingă. De această dată, corpul artistei a cedat, lăsând în urmă o familie îndurerată.

Artista Rona Hartner a decedat pe data de 23 noiembrie, fiind internată într-un spital din Franța. Rona a încercat să învingă boala și pentru a doua oară, însă corpul îi era mult prea slăbit din cauza tratamentelor agresive. Ce presupune boala cu care s-a luptat artista?

Rona Hartner a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 50 de ani

Artista a fost diagnosticată cu cancer, pentru prima dată în urmă cu trei ani.

Aceasta suferea de cancer la colon și ficat, însă într-un mod miraculos a reușit să învingă boala. În vara acestui an, vedeta a primit o nouă veste cutremurătoare, cancerul recidivase, de această dată mai puternic și afectându-i plămânii și ficatul. În ciuda eforturilor depuse de medicii din Franța, artista a decedat.

„A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur și mă lupt cu el.

Corpul de 50 de ani și tonusul de 185 de ani, totul e diminuat”,
a spus Rona Hartner în urmă cu doar câteva luni, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Rona Harntner, înmormântată în România, deși a murit în Franța! Înmormântarea va avea loc într-o zi cu totul specială

Rona Hartner a încercat să ascundă cât mai mult boala, însă lipsa de energie și schimbările fizice prin care a fost nevoită să treacă, au făcut-o pe artistă să recunoască nemilosul adevăr.

În urmă cu câteva luni, Rona Hartner a dezvăluit faptul că boala cruntă a recidivat pe fond de stres, ultimul an fiind unul greu și extrem de agitat pentru artistă. Aceasta nici nu a fumat și nici nu a avut probleme la plămâni, astfel încât să conducă la acest diagnostic trist.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

A fost pe fond emoțional. Pentru că anul acesta am tras ca un măgăruș. La niște chestii foarte grave, dure în viața mea. Piatră peste piatră, le-am tras cu spatele meu până când totul s-a făcut praf, sănătatea, totul! Nici n-am spus nimănui, nici fratele, nici sora, nici mama nu știau ce greutăți am eu. Le țineam pentru mine, cum face lumea cu bun-simț. «Haide, domnule, nu mă mai victimizez atât.

Alții au probleme mai mari, le păstrez pe ale mele pentru mine.» Așa că am ținut totul în mine și am suferit”, spunea artista.

Cancerul a recidivat într-un mod agresiv și într-o perioadă scurtă de timp

Artista dezvăluia faptul că avea șapte metastaze pe creier și o tumoră de cinci centimetri la plămâni, boala fiind în stadiul patru. Chiar și așa, Rona nu-și pierduse speranța și a continuat să lupte cu boala.

Tumorile nu erau operabile, astfel că artista a fost nevoită să urmeze, în Franța, tratamentul cu imunoterapie, nu cu citostatice.

Nimeni nu se aștepta la această veste cruntă, mai ales după ce în luna octombrie, Rona Hartner a anunțat faptul că a învins pentru a doua oară cancerul cu un tratament miraculos și inovator. 

Citește și: Ce mesaj i-a transmis Rona Hartner fiicei sale înainte să moară: ”Mami, dacă muream...”

„Medicii au găsit un remediu-miracol, un medicament foarte periculos, ca orice chimioterapie, cu 13 pagini de efecte secundare. Se pare că Dumnezeu a vrut să n-am niciun efect secundar, ba dimpotrivă, să îmi facă un miracol și să mă vindec în două săptămâni. E o minune mare de tot. Era stadiul patru și după ăsta nu mai e alt stadiu. Practic, la unele boli mai zic ei că există și stadiul cinci, dar când ai deja metastaze în corp e patru și nu mai pot să facă ei niciun fel de operație. “, spunea Rona Hartner pentru fanatik.ro.

În ciuda rezultatelor aparent bune, boala Ronei s-a extins cu rapiditate, iar medicii nu i-au mai dat vreo șansă artistei. Aceasta s-a stins din viață într-un spital din Franța, având-o alături pe fiica sa în vârstă de 15 ani.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.