Internetul este plin cu diete și regimuri care îți promit că te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus, iar dieta Dukan este una dintre ele.

În contextul în care multe dintre aceste diete care circulă în mediul online nu oferă rezultatele promise, nevoia unui regim care să te ajute, într-adevăr, să scapi de kilogramele în plus este uriașă.

Din fericire, dieta Dukan originală reprezintă acea soluție salvatoare la care oamenii pot apela atunci când își propun să scape de kilogramele în plus. Iar despre dieta Dukan ne propunem să discutăm în rândurile imediat următoare!

Dacă tocmai ai aflat despre existența ei și ți-ai dori să afli mai multe despre dieta Dukan, atunci articolul nostru va răspunde tuturor întrebărilor tale!

Ce este dieta Dukan?

Un prim motiv pentru care dieta Dukan beneficiază de atât de multă apreciere este faptul că a fost creată de către un medic de origine franceză, anume medicul Pierre Dukan. De-a lungul timpului, o mulțime de oameni au urmat această dietă pentru a slăbi rapid și eficient.

Această dietă este grupată pe mai multe faze iar datorită eficienței sale, popularitatea sa este într-o continuă creștere.

Este un regim care îți oferă permisiunea de a consuma doar anumite tipuri de alimente, în funcție de faza regimului iar în rândurile următoare vom detalia mai mult pe acest subiect.

Fazele dietei Dukan

Așa cum menționam anterior, dieta Dukan a fost concepută ca un sistem de patru etape, fiecare etapă având propriile reguli și restricții. Iată care sunt aceste faze despre care discutăm:

Faza de atac

Pentru început, va trebui să urmezi o fază de atac. În această perioadă, care poate fi cuprinsă între 2 și 7 zile, va trebui să mănânci doar alimente cu un conținut bogat de proteine. Alimentele pe care le alegi trebuie să aibă un conținut redus de grăsimi.

Poți include alimente precum carne, pește, ouă sau produse lactate cu un conținut redus de grăsimi.

În această fază a dietei trebuie să scapi de un număr mare de kilograme, un obiectiv care sigur te entuziasmează.

Faza de croazieră

Începând cu faza de croazieră, va trebui să incluzi în alimentația ta și legumele. Altfel spus, acesta este momentul în care dieta îți va fi diversificată.

În faza de croazieră poți alterna zilele în care consumi doar proteine cu zilele în care le combini cu legumele. Obiectivul acestei faze este de a continua eliminarea kilogramelor în plus într-un ritm mai lent însă.

Faza de consolidare

După ce faza de croazieră ia sfârșit, urmează faza de consolidare. După cum bine o spune și numele acestei faze, obiectivul său este de a reuși să menții greutatea corporală.

Poți introduce și alte alimente precum fructele, pâinea integrală sau chiar alimente care conțin carbohidrați.

În mod obișnuit, faza de consolidare se poate întinde pe o perioadă mai lungă de timp, așa că va fi nevoie de multă răbdare.

Faza de stabilizare

În final, avem faza de stabilizare al cărui scop este mai mult decât evident. Mai precis, în momentul în care ai obținut greutatea ideală, tot ce îți mai rămâne de făcut este să reușești să o menții pe termen lung.

Există libertatea de a consuma orice alimente dorești, însă există totuși câteva reguli pe care trebuie să le respecți. Mai precis, o zi pe săptămână trebuie să ai doar mese cu alimente bogate în proteine și totodată trebuie să faci sport.

Dacă vei respecta această regulă și dacă nu vei face abuzuri alimentare, cel mai probabil că vei reuși să îți îndeplinești obiectivul de a-ți păstra greutatea optimă pe termen lung.

Avantajele Dietei Dukan

Trebuie să vorbim și despre avantajele pentru care merită să urmezi această dietă de slăbit.

Poate că nu ești convins că trebuie să o încerci, așa că următoarele argumente probabil că te vor convinge. Iată care sunt motivele pentru a urma și tu dieta Dukan originală:

  • Scapi de kilogramele în plus. Cel mai mare avantaj al acestei diete este faptul că te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus. În faza de atac a dietei vei reuși să elimini rapid o bună parte din kilogramele în plus ceea ce poate fi o motivație suplimentară pentru a o încerca.
  • Este simplu de urmat. Oamenii preferă să urmeze diete ușor de pus în practică, cu reguli cât mai simple. Dieta Dukan reprezintă o astfel de dietă, iar acesta ar putea fi un motiv în plus pentru a o urma.
  • Libertatea de a consuma diferite alimente. Dieta Dukan oferă o varietate mare de alimente pe care le poți consuma în fiecare fază, ceea ce poate fi un alt motiv pentru a o încerca.

Sperăm că am reușit să adunăm toate informațiile importante pentru tine și mai ales că toate aceste detalii prezentate îți vor fi de ajutor pentru a scăpa  de kilogramele în plus.