Ce este gripa tomatelor și cum se manifestă. Copiii sub cinci ani sunt afectați

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 aug 2022, 14:22

Ce este gripa tomatelor și cum se manifestă. Copiii sub cinci ani sunt afectați

Sursa: turkey.postsen.com

Multă lume se întreabă ce este gripa tomatelor, iar cele mai multe îngrijorări vin chiar din partea părinților, întrucât cei mai afectați sunt chiar copiii. Simptomele sale sunt asemănătoare cu cele ale infectării cu Covid-19.

S-a aflat ce este gripa tomatelor, după numeroase îngrijorări legate de acest subiec. Potrivit oamenlor de știință, simptomele sale sunt asemănătoare cu cele ale pacienților infectați cu COVID-19 și se regăsesc la la copii.

Ce este gripa tomatelor și cum se manifestă?

Conform cercetătorilor, g ripa tomatelor ar putea reprezenta o consecință a febrei Chikungunya sau Dengu e și care se face resimțită în rândul copiilor.

Printre simptome se regăsesc: febra, durerile de corp, oboseala și, ocazional, erupțiile de piele.

Gripa tomatelor, cunoscută și drept gripa roșiilor, a apărut pentru prima oară în India, în statul Kerala, și s-a manifestat în rândul copiilor a căror vârstă este mai mică de cinci ani. Cu toate acestea, gripa tomatelor nu pune în pericol viața persoanelor infectate, deoarece se află în etapa endemică.

În districtul Kollam din Kerala, pe data de 6 mai 2022, a fost identificat primul caz de infectare cu gripa tomatelor, urmând ca, pe data de 26 iulie, să fie raportate

peste 80 de cazuri de infectare în rândul copiilor mai mici de cinci ani, conform evz.ro.

Citeste si: Premieră în privința variolei maimuței! Doi stăpâni ar fi transmis infecția câinelui lor. Este primul caz de acest tip în lume

Nu există un tratament împotriva gripei tomatelor

În momentul de față, știința nu a oferit un tratament împotriva acestei infecții, însă medicii susțin că este una „foarte contagioasă”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu este o boală fatală, dar este contagioasă și se poate răspândi de la o persoană la alta ”, susține dr.

Subhash Chandra, profesor de Medicină Internă la Spitalul Amrita din India.

„În momentul în care ne confruntam cu apariția probabilă a celui de-al patrulea val de COVID-19, un nou virus cunoscut sub numele de gripa tomatelor sau febra tomatelor a apărut în India, în statul Kerala, la copii mai mici de 5 ani.

Infecția virală rară se află într-o stare endemică și este considerată ca nefiind o amenințare pentru viață.

Totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei COVID-19, este de dorit un comportament vigilent pentru a preveni apariția altor focare.

Copiii sunt expuși unui risc crescut la gripa tomatelor, deoarece infecțiile virale sunt frecvente la această grupă de vârstă, iar răspândirea se face, probabil, prin contact apropiat”, a raportat The Lancet.

Citeste si: Ce spun cercetătorii despre virusul Langya din China. Aceștia cer supravegherea atentă a acestuia

Cu toate acestea, experții în sănătate recomandă odihna, izolarea, hidratarea din abundență, compresele cu apă fierbinte. Mai mult decât atât, administrarea paracetamolului ajută la scăderea febrei și a durerilor de cap.

În continuare, s-a punctat faptul că, din cauza interacțiunii masive care are loc între copii, gripa tomatelor se răspândește cu ușurință. De asemenea, acest lucru este favorizat și de introducerea obiectelor în gură de către cei mici, dar și de atingerea suprafețelor murdare.

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.