Ce este hemoragia digestivă, boala care i-a curmat viața îndrăgitei Draga Olteanu Matei? La ce simptome trebuie să fii atent

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 feb 2021, 03:55
Draga Olteanu Matei a fost diagnosticată cu hemoragie digestivă superioară, iar după câteva zile a fost declarat decesul
Sursa: Captură KANAL D

Draga Olteanu Matei a ajuns de urgență la spital, a fost diagnosticată cu hemoragie digestivă superioară, iar după câteva zile s-a stins din viață. Cum se manifestă această boală?

Vestea că îndrăgita Draga Olteanu Matei a murit a îndurerat o țară întreagă, având în vedere că aceasta a fost una dintre cele mai iubite și talentate actrițe din România. Boala care i-a provocat decesul este hemoragia digestivă superioară care, potrivit medicilor, ar fi fost cauzată de tratamentul anticoagulant pe care actrița îl lua de mai multă vreme pentru a ține sub control o afecțiune cardiovasculară.

Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România
[Sursa: Facebook]

Cum se manifestă hemoragia digestivă superioară și de ce apare?

Medicii spun că, de cele mai multe ori, hemoragia digestivă superioară, boala care a dus la decesul actriței Draga Olteanu Matei, este diagnosticată destul de târziu, asta pentru că simptomele sunt comune cu cele ale altor afecțiuni digestive, motiv pentru care bolnavii nu se prezintă imediat la spital. 

Hemoragia digestivă superioară poate anunța afecțiuni serioase ale stomacului, printre care ulcerul sau gastrita. O astfel de hemoragie provine din partea inferioara a esofagului, stomac si duoden, potrivit romedic.ro. Specialiștii spun că această afecțiune este tot mai des întâlnită, chiar și în rândul tinerilor, asta din cauza faptului că majoritatea persoanelor au un stil de viață nesănătos, o alimentație dezechilibrată sau iau medicamente fără să consulte un medic specialist. Hemoragia digestivă superioară poate fi provocată și de bacteria Helicobacter pylori, dar și în urma administrării excesive a anticoagulantelor, antihipertensivelor sau antiinflamatoarelor.

Citeste si: Cauza morţii actriţei Draga Olteanu Matei! Cât s-a chinuit în ultimele luni

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

„Aceste hemoragii digestive apar şi la pacienţi cunoscuţi cu afecţiuni digestive, cu ulcere, cu gastrite. Ne mai confruntăm cu prezenţa hemoragiei digestive superioare şi la pacienţi cu afecţiuni de tip reumatismal cronic şi care recurg la antiinflamatorii şi antialgice, fără să aibă prescripţia unui medic. Deci pratic e vorba despre automedicaţie, fără să îşi ia şi masuri de protecţie gastrică.”, a spus dr. Felicia Vasile, într-un interviu pentru adevarul.ro.

Principalele simptome care pot anunța hemoragia internă superioară sunt: durerile abdominale, amețeli, pierderea în greutate, starea de oboseală accentuată sau diareea. În cazul în care simptomele persistă mai multe zile, atunci se impune vizita de urgență la medic. 

Citeste si: Momente tragice pentru Draga Olteanu Matei!