Ce este Luna Roz. Fenomenul astronomic inedit are loc pe 23 aprilie 2024

Autor: Bianca Vidoi

Ce este Luna Roz și ce elemente evidențiază acest fenomen astrologic

Sursa: Unsplash

Fenomenele astronomice ale acestei luni își continuă activitatea la data de 23 aprilie, atunci când oamenii vor putea observa Luna Roz.

Ziua de 23 aprilie 2024 este una specială pentru pasionații de astronomie și nu numai, fiind încântați de uimitorul spectacol de lumini ce va avea loc pe cer, atunci când își va face apariția Luna Roz. Luna Roz este cunoscută și sub denumirea de Luna Plină de Paște, iar aceasta semnalează mijlocul primăverii. Iată când va atinge Luna Roz punctul cel mai luminos la data de 23 aprilie 2024.

Luna Plină Roz are loc pe 23 aprilie 2024

Deși Luna Roz poate avea și tente de această culoare pe parcursul serii de 23 aprilie 2024, denumirea acesteia vine de la phloxul sălbatic, o floare roz care înflorește în această perioadă a anului în America de Nord. Acest fenomen este așteptat în fiecare an și este asemănat adesea cu renașterea, regenerarea, dar și fertilitatea, fiind un fenomen astronomic special pentru femei.

Citește și: Horoscop pentru luna mai 2024: Dragostea îi salvează pe acești nativi

Acest fenomen astronomic are o influență foarte mare asupra intuiției oamenilor, fiind o perioadă benefică pentru persoanele ce își doresc să atragă în viața lor anumite situații sau care caută ghidare în propria viață.  Luna Roz îi ajută pe oamenii de pe întreg globul să își dea seama ceea ce își doresc cu adevărat și să atragă acele lucruri spre ei, facilitând o legătură mai puternică între conștient și subconștient. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Femininul divin este un alt element scos în evidență de către Luna Roz, fiind o perioadă în care să asimilăm și apreciem puterea și înțelepciunea feminină.

Prin acest element oamenii se pot conecta la partea lor creativă și intuitivă, ce iese la suprafață la data de 23 aprilie 2024. În momentul în care celebrăm Luna Roz ne amintim și de echilibrul dintre feminitate și masculinitate, recunoscând rolul esențial pe care energia feminină îl joacă în echilibrul universal.

Când poate fi observată cel mai bine Luna Roz

Luna Roz va crea un adevărat spectacol pe cer, însă există un punct culminat al acestui fenomen astronomic, în care luminile se vor observa cel mai bine.

La data de 23 aprilie 2024 are loc Luna Roz, iar pasionații de astronomie vor putea observa punctul cel mai luminos al Lunii Roz în jurul orei 19:49. Este indicat ca în acest moment oamenii să se afle într-un loc îndepărtat de oraș, astfel încât luminile să nu afecteze vizibilitatea evenimentului astronomic.

Se crede că Luna Plină poate influența mai multe elemente naturale ale planetei, precum creșterea plantelor sau a animalelor, comportamentul acestor fiind afectate de acest fenomen astronomic.

Această Lună Roz sau Lună Plină de Paște va ajuta și activitatea animalelor nocturne, deoarece lumina acesteia va lumina cerul, ajutând animalele să își observe mai bine prada. 

Există anumite tradiții și superstiții care spun că în această zi oamenii aleg să aprindă focuri sau să utilizeze fumul de salvie pentru a curăța locurile în care aceștia petrec cel mai mult timp. Acest obicei este realizat pentru a elimina energiile negative, dar și pentru a lăsa loc energiilor pozitive. Sunt unele persoane care consideră că visele din această noapte sunt mesaje ascunse, astfel aceștia au foarte mare grijă la modul în care le interpretează, potrivit astrosfera.ro