Ce este mai NOCIV fumatul sau uitatul la TV? Rezultatele SOCANTE ale unui studiu

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 14 iul 2022, 18:25

Cercetatorii australieni au descoperit un alt ucigas tacut, care ne ameninta viata. Poate va intrebati ce este atat de grav sa in uitatul la televizor sau petrecerea timpului liber in fata laptopului, ei bine descoperirea s-ar putea sa te sperie.

Astfel, cercetatorii din Australia analizand datele unui studiu la care au participat 11.247 de persoane de peste 25 de ani au scos la suprafata faptul ca o ora de uitat la televizor este echivalentul unei tigari. 

 

TV-ul aduce un risc cu 8% mai mare de deces, chiar daca fumatul cauzeaza  multe tipuri de cancer. Orele petrecute in fata televizorului sunt vinovate de aparitia bolilor de inima, diabet si obezitate.

Cu toate acestea cati dintre noi se pot opri din urmarirea serialului sau a emisiunii preferate?

 

"In timp ce numarul fumatorilor este in continua scadere tot mai multe persoane obisnuiesc sa-si petreaca timpul liber in fata calculatorului sau a televizorului", a declarat doctorul Lennert Veerman, cercetator senior de la Universitatea din Queensland, cel care a condus studiul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”

 

Medicul recomanda limitarea timpului petrecut pe canapea in fata televizorului la maxim doua ore pe zi sau noapte.