Acest tratament se aplică prin intermediul unui aparat care utilizează curentul de înaltă frecvență, curent care intră în țesut și se transformă în căldură, inducand pacientului o stare de bine, de relaxare.
Studiile efectuate în ultimii ani au arătat că terapia TECAR accelerează reducerea durerii în comparație cu alte electroterapii precum ultrasunetele. Totodată, terapia accelerează mecanismele naturale de vindecare ale corpului, reducând timpul de recuperare al unui pacient.
Terapia TECAR a devenit în ultima perioadă esențială în eliminarea durerii și inflamației care afectează articulațiile, mușchii și coloana vertebrală. Această metodă este indicată pentru tratarea atât a problemelor acute, cât și a celor cronice.
De asemenea, s-a dovedit a fi deosebit de eficientă în tratarea patologiilor articulare și musculare, traumelor, tendinopatiilor, patologiilor nervilor, durerii și inflamației de diferite tipuri.
Printre afecțiunile care se pot trata cu ajutorul acestei terapii se numără rupturile musculare, luxațiile, fracturile, herniile, artrozele, tratamentele pre și post operatorii și patologiile viscerale.
Care sunt avantajele terapiei TECAR?
-
Scăderea contracturilor și redorilor musculare
-
Combaterea durerii
-
Creșterea elasticității țesutului conjunctiv
-
Creșterea metabolismului celular
-
Îmbunătățirea circulației sangvine
-
Efect miorelaxant și antispastic
- Efect antiinflamator și antiedematos.
Terapia Tecar combină atât terapia manuală, cât și tehnicile de electroterapie pentru a maximiza microcirculația, fluxul sanguin și capacitatea de vindecare. De asemenea, reduce timpul de recuperare prin accelerarea mecanismelor naturale de vindecare ale organismului.
Un alt beneficiu este că evită efectele secundare ale unor medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele și analgezicele și că are potențialul de a îmbunătăți performanța de alergare și de a preveni leziunile în cazul sportivilor.
Marea diferență pe care terapia Tecar o oferă în comparație cu alte tehnici este puterea vindecătoare a căldurii care e generată direct în interiorul țesutului (termoterapie endogenă) și nu este transmisă din exterior în interior, astfel încât nu există dispersie și întregul efect este concentrat în zona care urmează să fie tratată.
În cazul unei ședințe cu terapia TECAR, pacientul este pus să se întindă pe un pat sau poziționat confortabil pe un scaun unic, în funcție de zona care trebuie tratată, care trebuie descoperită și ușor accesibilă.
În acel moment, terapeutul plasează placa (care închide circuitul) într-o regiune potrivită zonei care urmează să fie tratată și distribuie o substanță cremoasă pe punctul corpului afectat de problemă (numită "cremă conductoare", tocmai pentru că este concepută pentru a facilita conducerea.
Centrul de recuperare și reabilitare medicală Fiziolife este dotat cu aparatură ultra-modernă care te ajută să tratezi problemele și să eviți urmările neplăcute care pot apărea odată cu diverse afecțiuni.
Terapia TECAR a devenit din ce în ce mai populară în fizioterapie datorită punctelor sale forte precum versatilitatea aplicării, eficacitatea și senzația plăcută pe care o generează pacienților.
Scopul terapiei este de a reduce simptomele dureroase și de a restabili funcționalitatea fiziologică a zonei tratate. Așadar, dacă vrei să fii în pas cu cele mai moderne metode de tratare a problemelor fiziologice, acum ai alternativa potrivită.