Pensionarii vor primi o brățară care poate face diferența, în unele cazuri, între viață și moarte. Acestea urmează să fie distribuite de către Poșta Română, în perioada următoare.
Ce brățară vor primi pensionarii și la ce folosește aceasta
Pensionarii care locuiesc singuri, pensionarii care se confruntă cu anumite probleme medicale destul de serioase sau cei care locuiesc în mediile izolate din țară vor primi câte o brățară care, la nevoie, le va permite să alerteze autoritățile.
Brățările beneficiază de sistemul de alertă Butonul Roșu și vor fi livrate de către Poșta Română, chiar acasă la pensionarii care se încadrează în aceste categorii. Acesta vor fi însoțite de un dispozitiv mobil și urmează să fie livrate în perioada următoare.
Atunci când pensionarii vor apăsa Butonul Roșu, autoritățile vor fi alertate, iar pensionarii vor primi fie ajutor medical, fie ajutor în ceea ce privește securitatea lor.
„Dezvoltatorii platformei dedicate care pun la dispoziţie Butonul Roşu, Teleasistenţă Group, au iniţiat colaborarea cu Poşta Română întrucât compania dispune atât de resursă umană extinsă pe tot teritoriul ţării, cât şi de o reţea teritorială vastă care poate răspunde nevoilor de extindere, la nivel naţional, a serviciilor de asistenţă Butonul Roşu.
Astfel de servicii de asistenţă personală, ajutor de urgenţă, sănătate şi suport viaţă independentă sunt livrate, în comunitate, şi de alte companii poştale, cele mai avansate fiind cele livrate de Poşta Franceză”, a transmis Poșta Română, prin intermediul unui comunicat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Brățara va fi însoțită de un telefon
Pe lângă brățara pe care o vor primi, pensionarii vor avea și un telefon prin intermediul căruia li se asigură asistență la distanță.
Angajații Poștei Române vor merge la domiciliul fiecărui pensionar eligibil, îl vor înregistra într-o bază de date, luând în calcul istoricul medical al acestuia, dar și factorii de risc. În continuare, angajații Poștei Române urmează să le facă instructajul pensionarilor și le vor da brățara și telefonul.
În momentul în care butonul roșu de pe brățară este apăsat, telefonul va fi localizat cu ajutorul semnalului GPS, urmând ca beneficiarul să fie și el localizat.
Dispeceratul Medical de Urgență va putea avea acces la datele persoanei în cauză și se va declanșa protocolul personalizat. În cazul în care va fi vorba de un caz sever, va fi apelat numărul unic 112.
De asemenea, în funcție de cât de gravă este nevoia persoanei care a apăsat butonul roșu, vor fi luate în calcul următoarele variante: alertarea contactului de urgență din apropierea domiciliului, alertarea persoanelor care îngrijesc persoana respectivă sau deplasarea asistentului medical la domiciliu.