Ce Este și Cum Poți Folosi Înlocuitorul Vegan Pentru Ouă?

Author: Oana Picerea

În ultimele șase decenii, întreaga industrie alimentară s-a remarcat prin faptul că ouăle erau susținute ca fiind sănătoase, însă oamenii de știință au descoperit recent că ouăle pot avea efecte adverse.

Un ou mare conține aproximativ 186 de miligrame de colesterol. Colesterolul, care se găsește în ouăle convenționale, poate duce la un risc crescut de boli cardiovasculare. S-a constatat că 300 de miligrame de colesterol pe zi duc la un risc crescut de boli de inimă cu 3,2% și cu 4,4% la un risc mai mare de deces prematur.

Înlocuitorul vegetarian pentru ouă este un produs foarte bun, deoarece nu conține colesterol și este folosit pentru a înlocui ouăle în timpul unei diete vegetariene. Acest înlocuitor amplifică capacitatea imunitară a organismului și de combatere a cancerului, aducând beneficii metabolismului. Este o alternativă sănătoasă la produsele alimentare pe bază de ouă care conțin colesterol, având un gust asemănător cu ouăle.

Oul este unul dintre ingredientele de bază care se regăsește în foarte multe preparate. Acesta nu este prezent doar în compoziția unor feluri de mâncare, pentru mulți oul ca atare este nelipsit de la micul dejun. Știm că oul are numeroase beneficii pentru sănătate, că este o sursă importantă de nutrienți, tocmai de aceea căutăm să îl consumăm cât mai des.

Ceea ce nu știm însă întotdeauna este că putem să ne confruntăm cu o serie de intoleranțe și alergii care ne fac rău, iar oul este un astfel de aliment care predispune la apariția acestor probleme.

Oul este un ingredient care, de asemenea, nu se regăsește nici în alimentația persoanelor care au decis să adopte o dietă vegetariană. Chiar dacă ai intoleranță sau alergii la ou, ori ai adoptat o dietă vegetariană, oul se poate regăsi în alimentația ta sub forma unui înlocuitor vegan.

Ce este înlocuitorul vegan pentru ouă?

Înlocuitorul vegan pentru ouă, așa cum se poate bănui, nu conține ou. Înlocuitorul este făcut dintr-un amestec vegetarian, pe bază de plante - făină din tapioca, amidon din cartofi, coji de psyllium, inulină și imită foarte bine consistentă oului.

Acest înlocuitor se poate folosi în multe tipuri de preparate, având aceleași proprietăți că ale oului. Înlocuitorul vegan de ouă este un produs sănătos, care nu conține gluten sau grăsimi săturate, nu conține zahăr sau organisme modificate genetic.

Înlocuitorul vegan pentru ouă se găsește sub formă de pudră. Pentru a ajunge la consistența și textura unui ou de găină, praful vegan se amestecă cu apă, urmând instrucțiunile de pe pachet.

Cum se folosește înlocuitorul vegan pentru ouă

Ți-ai propus să faci un preparat și să nu te abați deloc de la rețetă, pentru a putea să te bucuri de un rezultat final pe măsură. Cu toate acestea, nu poți folosi, din diverse motive, oule clasice. Soluția este să folosești înlocuitorul vegan pentru ouă. Păstrând aceleași calități ale ouălor, înlocuitorul vegan poate fi folosit în bucătărie, pentru toate preparatele pe care, în mod tradițional, le-ai face cu ouă de găină.

Atunci când ai de făcut un preparat în care ingredientul principal de legătură este oul, îl poți substitui cu succes cu înlocuitorul vegan. Poți folosi înlocuitor vegan de ouă pentru a prepara prăjituri, vafe, clătite, paste, brioșe, chiftele și multe altele. Acest ingredient care va înlocui oul nu va modifica cu nimic gustul deosebit al preparatelor.

Cum faci preparate vegetariene cu înlocuitor de ou

Înlocuitorul de ou imită foarte bine consistentă oului de găină în preparare. În toate rețetele vegetariene se specifică faptul că în locul unui ou de găină se poate pune o măsură din acest praf vegetarian care înlocuiește oul. Recomandarea specialiștilor în gastronomie vegetariană este să nu încerci să înlocuiești mai mult de 2-3 ouă într-un preparat. Dacă în rețetă sunt menționate 4 și le vei înlocui pe toate, există riscul să nu ajungi la rezultatul dorit.

Oul are un scop bine definit atunci când este pus într-un preparat: acela de a ține toate ingredientele împreună. Oul mai are și scopul de a face preparatul să nu iasă sfărâmicios sau prea uscat.

Al doilea motiv pentru care se folosesc ouăle este pentru structura pe care o dau preparatelor. Oul dă o textură fină și afânată unui preparat la cuptor, așadar este important să se păstreze bine proporțiile. Cel mai bine este să alegi de fiecare dată acele rețete care au în compoziție doar unul sau două ouă sau pe cele care au ingredientele speciale pentru preparate vegetariene și specifică foarte clar de la început care este cantitatea de înlocuitor de ou pe care trebuie să o adaugi în rețetă.





 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.