Ce este și unde poate fi văzuta statuia Inima lui Iisus. Este unică în țară, dar și în Europa

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 mar 2023, 02:35

Ce este și unde poate fi văzuta statuia Inima lui Iisus. Este unică în țară, dar și în Europa

Sursa: Captură YouTube

În România există o bucățică mică din Rio de Janeiro, și anume statuia Mântuitorului Iisus Hristos, localizată pe dealul Gordon din județul Harghita. Construcția valorează 200.000 de euro.

Inima lui Iisus este o statuie construită în anul 2011 pe dealul Gordon din județul Harghita, mai precis între Odorheiul-Secuiesc și Praid.

Unde poți vizita statuia Inima lui Iisus, în valoare de 200.000 de euro

Inima lui Iisus se bucură de titlul de cea mai înaltă operă de artă din Europa de Est. Este construită cu fier galvanizat și oțel inoxidabil și are o înălțime de 22 de metri.

Statuia poate fi vizitată la intrarea în comuna Bisericani, de unde mai trebuie să mergi încă cinci kilometri pe un drum neasfaltat. Statuia a fost construită de Zavaczky Walter, iar ridicarea ei valorează 200.000 de euro.

„Statuia, înaltă de 22 de metri, va aminti de statuia uriaşă a lui Iisus din Rio de Janeiro şi va fi amplasată pe muntele Gordon, la o înălţime de 946 de metri, la poalele căruia se află satul Bisericani.

În interiorul ei va exista o scară pe care vizitatorii vor putea urca până în vârful statuii, pentru a admira panorama, de la Odorhei până la Sovata”
, a declarat, pe atunci, primarul comunei Lupeni, Albert Mátyás.

Citeste si: Calendar creștin- ortodox 30 iunie 2022: Rugăciunea Sf Ierarh Ghelasie de la Râmeț, vindecătorul de boli și neputințe. E sărbătoare mare, cu cruce neagră în calendar

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Oamenii spun despre statuia Inima lui Iisus, care-și întinde mâinile deasupra dealurilor din Harghita, că este o construcție cu adevărat impresionantă, iar vizitarea ei nu trebuie ratată, fiind o experiență deosebită. Cei care vor s-o viziteze trebuie să urce mai întâi pe o scară în formă de spirală, care se află în interiorul construcției și care duce la zona capului statuii lui Iisus Hristos.

Există două variante de drum pentru a ajunge la Inima lui Iisus:

1. Puteți lăsa mașina în parcarea de la baza dealului pe care se află statuia impunătoare și să mergeți aproape 20 de minute prin pădure. Nu vă îngrijorați dacă urcarea este abruptă.

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rugăciune care se rostește pentru sănătate, înțelegere în familie și bunăstare

2. Puteți merge cu mașina până în spatele statuii în loc să vă deplasați pe jos, dar trebuie să fiți foarte atenți la gropile mari, în special dacă plouă, pentru că se formează mocirlă și riscați să rămâneți blocat. 

 

Taguri: