Ce este streptococul A, infecția care a dus la moartea unui copil de doar 11 ani: „Întregul său picior era acoperit de un fel de pete”

Author: Lavinia Medrea

Infecția care a dus la moartea unui copil de doar 11 ani

Sursa: PixaBay

Un copil în vârstă de doar 11 ani, din SUA, a murit în urma infecției cu streptococul A, după ce s-a rănit grav la picior.

Băiatul a căzut, și-a rupt glezna și a avut o rană gravă la picior. Ulterior, copilul a contactat o infecție care i-a distrus piciorul și i-a provocat moartea.

Ce este streptococul A, infecția care a dus la moartea unui copil de doar 11 ani

Jesse Brown, din Winter Park, Florida, și-a rupt glezna în timp ce alerga pe o pistă.

Pe lângă asta, a suferit și o rană adâncă, ulterior contactând o infecție foarte gravă, respectiv streptococul A. Din păcate, băiatul a murit în urma infecției.

„Întregul său picior era acoperit de un fel de pete, purpurii, roșii, aproape ca niște vânătăi", a declarat Megan Brown, verișoara lui băiatului, relatează  DailyMail.

Citește și: O femeie a murit din cauza cutremurului din Gorj, în propria casă. Seismul a fost urmat de 160 de replici

Băiatul de 11 ani a murit după ce s-a chinuit zile întregi din cauza infecției cu streptococul A. Era un copil sănătos și activ, iubea sportul și să se plimbe cu bicicleta. Imediat ce părinții lui Jesse au observat că are pete roșii și vineții pe picior, l-au dus la spital, unde a fost internat la secția de terapie intensivă. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Medicii le-au spus părinților că micuțul s-a infectat cu streptococul A. Ulterior, băiatul a murit din cauza aceasta, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

Citește și: Mama și-a împușcat băiețelul pentru că nu a vrut să doarmă. Femeia a fost condamnată pe viață

Bolile cauzate de streptococul A pot fi ori minore, ori grave sau chiar mortale. Majoritatea sunt relativ ușoare dar, în unele cazuri, infecția duce la faringită streptococică invazivă de grup A.

Familia băiatului se pregătește de înmormântare

Verișoara lui Jesse, Megan, a creat o pagină pentru donații în scopul strângerii de bani pentru plata facturilor de la spital și înmormântarea băiatului. În prezent, familia a strâns aproximativ 30.000 de dolari.

„În vârstă de numai 11 ani, Jesse era un băiat complet fericit și sănătos, destinat unor lucruri mărețe. Era pasionat de cursele cu bicicleta și participa și la Muay Thai.

La vârsta de trei ani mergea cu bicicletele BMX. Toți cei care l-au cunoscut pe Jesse l-au iubit. Era amuzant, râsul lui era contagios și pur și simplu lumina camera.

Părinții lui, Betsy și Brad, au dat totul pentru acest băiat. Întreaga lor viață se învârtea în jurul lui. Era răsfățat până la refuz, dar ce părinte nu și-ar fi răsfățat copilul minune”, a scris verișoara băiatului de 11 ani, mort în urma infecției cu streptococul A.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.