Ce este un bebeluș macrosom. O femeie în vârstă de 41 de ani a născut un asemenea copil prin cezariană

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 20 oct 2023, 06:05

O femeie în vârstă de 41 de ani a născut un asemenea copil prin cezariană

Sursa: Facebook Maice Maice - colaj Kanal D

Luciana Brandt, o femeie în vârstă de 41 de ani, a rămas din nou însărcinată, după ce a născut cinci copii în douăzeci de ani.

Luciana a fost informată de către medici că a intrat la menopauză mai devreme decât în mod normal și că nu avea ovulele necesare pentru conceperea un copil. Cu toate astea, femeia în vârstă de 41 de ani a născut marți o fetiță care cântărește mai mult decât cântărește un copil în mod normal.

O femeie în vârstă de 41 de ani a născut un copil macrosom

„Sunt foarte fericită, dar nu mi-am imaginat niciodată că va cântări peste cinci kilograme!”, a declarat Luciana, mamă a șase copii.

„Super bebelușul” Maria Vitória Brandt s-a născut la 40 de săptămâni și are 50 de centimetri lungime. Luciana a născut-o prin cezariană.

Citește și: O femeie de 30 ani a născut, deși nu a întreținut niciodată relații intime. Cum a fost posibil

Proaspăta mămică a fost externată joi de la Spitalul Maicé, din municipalitatea Caçador, statul Santa Catarina, din Brazilia, relatează  nypost.com.

Spitalul în care a născut Luciana a felicitat-o pentru naștere și a publicat fotografii cu micuța Maria.

„Nașterea unui copil este o piatră de hotar în viața oricărei familii!

Am început anul 2023 cu multe nașteri la Spitalul Maicé, întotdeauna foarte satisfăcător să împărtășim astfel de momente speciale.

❤️

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: O femeie de 25 de ani a murit după ce a născut gemene. Nicoleta Pârvu este fosta Miss Adolescență 2016

Marțea aceasta (10), am înregistrat o altă naștere a unui copil care a sosit cântărind 5,046 kg, măsurând 51 cm, un băiețel foarte sănătos născut la ora 15:48, prin naștere prin cezariană. Mama Luciana Brandt a fost surprinsă de greutate și povestește cu emoție despre această dulce așteptare pentru Maria Vitória.

„A fost foarte așteptată și planificată, pentru că am deja 41 de ani, iar medicul mi-a spus că nu mai am ovule pentru a putea continua o gestație din cauza unei menopauze precoce, Maria Vitória este a șasea mea gestație, chiar dacă știam

că și ar avea șanse mici să mai rămân însărcinată din nou am păstrat multă credință, iar Dumnezeu a vrut să fie așa. Sunt foarte fericită pentru sosirea ei și nu mi-am imaginat că va cântări mai mult de 5 kg. "Cometa Luciana".

Fiica cea mare a Lucianei a venit tocmai de la Treisprezece Țigle/ SC pentru a ține pasul cu totul. Angela Brandt, în vârstă de 23 de ani, spune că totul a fost foarte bine planificat pentru așteptarea Mariei Victoria, ba chiar a menționat că mama ei a păstrat deja hainele pentru așteptarea

surorii sale.
Luciana și soțul ei sunt din interiorul Macieira/ SC, iar întreaga familie este deja nerăbdătoare să o cunoască pe Maria Vitória.

Nașterea a fost efectuată de obstetricianul Dr. Juscelino Euler Oliveira și în grija medicului pediatru Dr. Priscilla Ramos.

Spitalul Maicé îi urează multă sănătate și multe bucurii micuței Maria Vitória și familiei sale și să primească multe binecuvântări”, a transmis personalul spitalului. 

Ce este un bebeluș macrosom

Evaluarea stării de sănătate a copilului se face, încă din primele două luni, monitorizând evoluția greutății unui bebeluș de la naștere. Copiii care au o greutate mai mare la naștere sunt considerați, astfel, mai sănătoși. 

Totuși, dacă un bebeluș cântărește prea mult, înseamnă că suferă de macrosomie, devenind un bebeluș macrosom. 

Majoritatea nou-născuților cântăresc 3,4 kilograme, astfel că bebelușii cu greutate de peste 4,5 kilograme la naștere sunt cazuri extrem de rare și sunt considerați macrosomici, adică depășesc dimensiunile normale.

Greutatea de după naștere poate indica prezența macrosomiei dacă depășește 4,5 kilograme. Ultimele statistici, raportate în 2005, arată că, în Anglia, aproape 1,7% dintre nou-născuți au peste 4,5 kilograme la naștere.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.