Ce este un OIREP si cum iti vine in ajutor?

Author: Oana Iosif

Ai nevoie de ajutor in privinta gestionarii deseurilor? Alege sa colaborezi cu un OIREP, care iti poate prelua responsabilitatea si respecta legislatia in vigoare!

Autoritatile sunt din ce in ce mai preocupate de modul in care sunt administrate deseurile, iar conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti in calitate de persoana juridica sunt unele foarte stricte. De exemplu, in fiecare an trebuie sa manageriezi o cantitate de deseuri echivalenta cu cea pe care o introduci pe piata!

Ce este un OIREP?

Daca nu esti familiarizat cu notiunea de OIREP, atunci trebuie sa stii ca este vorba despre o organizatie specializata in gestionarea deseurilor, care se ocupa inclusiv de intocmirea rapoartelor de mediu ce trebuie depuse la Autoritatea Nationala de Mediu. Mai exact, iti poti transfera responsabilitatea privitoare la managerierea deseurilor catre OIREP-ul pe care l-ai ales.

Rapoarte de mediu

Pentru a tine o evidenta clara a deseurilor din Romania, autoritatile au nevoie de informatii de la toate companiile din tara. Asadar, daca reprezinti o firma care se ocupa de productie ori de importuri, trebuie sa depui la ANM rapoarte de mediu anuale sau trimestriale, care sa contina detalii despre tipurile de deseuri pe care le produci: plastic, sticla sau hartie/carton. Specialistii din cadrul OIREP-ului cu care colaborezi se pot ocupa de aceste informari, stiind exact cum trebuie sa arate si ce informatii sa contina.

Cum sunt gestionate deseurile?

Misiunea OIREP-ului nu este aceea de a transfera deseuri catre firme de reciclare, ci mai degraba de a gasi cei mai buni colectori de pe piata, care sa se ocupe de intermedierea vizavi de deseuri. Ulterior, obiectele care pot fi revalorificate sunt transformate in noi produse, care sunt comercializate. Este vorba despre o solutie care contribuie la imbunatatirea mediului inconjurator, dar si la protejarea resurselor naturale.

Incheie un contract clar si concis

In momentul in care hotarasti sa colaborezi cu un OIREP, trebuie sa incheiati un contract, in care sa fie stipulate datele de contact ale ambelor parti, tarifele pe care trebuie sa le suporti, cantitatea deseurilor pe care partenerul tau trebuie sa o gestioneze, dar si tipurile de rapoartele pe care specialistii le vor intocmi.

Procura

Pentru ca expertii din cadrul OIREP-ului sa poata depune la ANM acte in numele firmei pe care o reprezinti, trebuie sa incheiati o procura la notariat, prin care sa le oferi dreptul de a face acest lucru. Intreaga procedura nu dureaza mai mult de cateva zeci de minute.

Care sunt beneficiile de care ai parte cand colaborezi cu un OIREP?

Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in considerare si avantajele de care te bucuri atunci cand colaborezi cu un OIREP. De exemplu, te asiguri ca respecti legislatia in vigoare si nu mai trebuie sa-ti faci griji din cauza posibilelor sanctiuni care altfel ti-ar putea fi aplicate. In acelasi timp, castigi mai mult timp in care sa te poti ocupa de managerierea personalului din cadrul firmei sau imbunatatirea campaniilor de marketing.

Ecologic3rambalaje.ro este o alegere inspirata pentru tine atunci cand vrei sa te asiguri ca respecti legislatia in vigoare privitoare la gestionarea deseurilor. Cu cat cantitatea deseurilor este mai mare, cu atat preturile pe care le platesti sunt mai mici, asa ca trebuie sa iti analizezi foarte bine nevoile atat pe partea de raportare deseuri, cat si in privinta managerierii deseurilor!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

[email protected]

Telefon: 0239 680 500

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.

Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.