Ce face Bănel Nicoliță după ce s-a retras din fotbal. Iată cu ce se ocupă fostul fotbalist în prezent

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 14 iul 2023, 02:00

Bănel Nicoliță s-a retras din fotbal la vârsta de 31 de ani 

Sursa: facebook Banel Nicolita

După o carieră de succes, Bănel Nicoliță a decis să se retragă din fotbal, însă nu a părăsit de tot acest domeniu, doar că și-a îndeptat atenția într-o altă zonă. Cu ce se ocupă în prezent fostul fotbalist?

Bănel Nicoliță a muncit mult pentru a ajunge să joace la echipe importante de fotbal, având în vedere că provine dintr-o familie modestă, fără prea multe posibilități financiare. După o perioadă de glorie, fostul fotbalist a decis să se retragă din fotbal la doar 31 de ani. Ce drum a ales după ce și-a încheiat cariera de fotbalist?

Cu ce se ocupă Bănel Nicoliță după ce s-a retras din fotbal? 

După succesul pe care l-a avut la Steaua București, Bănel Nicoliță a acceptat să plece din țară și să joace la Saint-Étienne. Acest lucru se întâmpla în anul 2011, atunci când a semnat un contract pe trei ani cu echipa franceză. Bănel Nicoliță nu a reușit să facă performanță la Saint-Étienne, iar timp de un an a jucat la FC Nantes. Echipa l-a primit cu brațele deschise și și-ar fi dorit să îl păstreze, însă au existat o serie de neînțelegeri, moment în care Bănel Nicoliță a decis să se întoarcă în țară.

A jucat la FC Viitorul, iar în 2016 a decis să rezilieze contractul, acesta fiind momentul în care s-a retras din fotbal. La doar 31 de ani, Bănel Nicoliță a hotărât că este momentul să urmeze un alt drum, chiar dacă, potrivit unor declarații mai vechi, fostul fotbalist se simțea în formă și ar mai fi putut să continue câțiva ani. 

După ce a renunțat la fotbal, Bănel Nicoliță a vrut să își îndeplinească visul și să facă din clubului local CS Făurei o echipă de top.

A devenit președintele clubului sportiv, a investit sume importante de bani, însă lucrurile nu au evoluat așa cum și-ar fi dorit, astfel că a fost nevoit să pună punct acestui proiect.

Nici după eșecul suferit cu CS Făurei Bănel Nicoliță nu a vrut să se rupă de lumea fotbalului. Convins că acesta este drumul pe care trebuie să îl urmeze, fostul fotbalist a decis să își deschidă o școală de fotbal pentru copii. 

Anunțul a fost făcut de fostul fotbalist pe Facebook, la finalul lunii martie 2022. Bănel Nicoliță și-a anunțat prietenii din mediul online că școala lui de fotbal se adresează tuturor copiilor care sunt pasionați de fotbal și care sunt născuți în perioada 2012-2017. 

„Vești bune! Am deosebita placere de a vă anunța că voi deschide începând cu data de 4.04.2022 școala de fotbal Bănel Nicoliță, în care voi antrena piticii iubitori de fotbal.

Sunt încântat să vă informez că această școală este dedicată copiilor născuți în anii 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017. Așadar, dacă copilul tău este pasionat de fotbal și își dorește să facă parte dintr-o echipă profesionistă, unde să poată progresa frumos în acest sport, atunci îl aștept la antrenamente.

La antrenament, juniorul trebuie să fie îmbrăcat în echipament sportiv și să aibă o adeverință de la medic care să ateste faptul că este apt pentru sport!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Avem toată încrederea că în timp, prin muncă, antrenamente și profesionalism vom obține cele mai mari rezultate, iar scopul principal este promovarea unui mod sănătos de viață pentru copii și juniori”, a scris Bănel Nicoliță pe Facebook.

Astfel, de la fotbalist, Bănel Nicoliță a trecut la postul de antrenor, acesta dorindu-și să îi formeze pe copiii care sunt talentați și care își doresc să facă performanță pe terenul de fotbal.

Citeste si: Ce vârstă are Bănel Nicoliță și ce avere a reușit să strângă în perioada în care a fost fotbalist

Ce premii a obținut Bănel Nicoliță de-a lungul carierei? 

Bănel Nicoliță a dat totul pe terenul de fotbal, iar pentru eforturile sale, acesta a fost medaliat de președintele României, funcție deținută de Traian Băsescu la acel moment. În anul 2006, Bănel Nicoliță a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă pentru că a făcut parte din echipa FC Steaua București, alături de care care obținuse calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006. 

În anul 2008, Bănel Nicoliță a fost premiat din nou, de această dată cu medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu 2 barete, pentru calificarea la Euro 2008. 

Bănel Nicoliță va răspunde la cele mai interesante 40 de întrebări legate de viața sa personală și profesională în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Emisiunea poate fi urmărită duminică, 16 octombrie 2022, de la ora 22:00. 

Citeste si: Biografie Bănel Nicoliță: vârstă, familie, data nașterii, carieră. Cine este, de fapt, cunoscutul fotbalist