Ce faci cand esti inselata de sot? Sfaturi in caz de infidelitate

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 08 feb 2018, 12:03

Descoperirea faptului ca sotul e infidel e una dintre cele mai dure lucruri pe care o femeie le poate experimenta in casnicie. Ce faci cand esti inselata de sot?

Tristetea, uria, teama, confuzia si paranoia sunt cateva dintre emotiile pe care le simte o femeie inselata. E nevoie de mult curaj sa constientizezi ce a facut si sa mergi mai departe.

 

Ce faci cand esti inselata de sot? Discuti

 

Situatia nu va progresa pana cand tu si sotul tau nu vorbiti deschis despre ce s-a intamplat.

Confruntarea sotului  e un prim pas greu, dar absolut necesar daca nu a facut deja primul pas, adica sa iti marturiseasca ce a facut. Daca ai dovezi, arata-i-le, daca ai doar suspiciuni, gandeste-te bine inainte sa-l confrunti, cu siguranta va nega. Explica-i ce suspiciuni ai si cere-i sa fie sincer cu tine.

 

Ce faci cand esti inselata de sot? Spui STOP

 

Trebuie sa iei in calcul posibilitatea ca sotul tau sa nu vrea sa incheie legatura extaconjugala. Ar putea spune ca e confuz si nu stie cu cine vrea sa ramana sau ca te paraseste pentru cealalta. 

 

Daca nu te poate asigura ca aventura s-a terminat, ca ii e pare cu adevarat rau pentru ca te-a inselat si ca e hotarat sa reconstruiasca casatoria voastra si sa iti recastige increderea, trebuie sa iti iei inima in dinti si sa accepti ca relatia voastra s-a incheiat.

E spre binele tau.

 

Ce faci cand esti inselata de sot? Ai nevoie de timp si spatiu pentru tine

 

Ai nevoie de timp singura pentru a intelege de fapt situatia in care esti. Daca aveti copii, roaga-l sa doarma in alta camera, ca sa nu le tulburati vietile pana cand nu vine momentul. Daca nu aveti copii, ii poti cere sa plece de acasa.

El e cel vionovat, asa ca el ar trebui sa plece si sa iti ofere spatiul si linistea necesare pentru a-ti regasi echilibrul.

 

Ce faci cand esti inselata de sot? TU esti mai importanta

 

Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa te invinovatesti pentru aventura sotului.  NU tu esti de vina pentru tradarea lui.

Fa ce e bine pentru copiii vostri, dar pune fericirea ta pe primul loc. 

 

Ce faci cand esti inselata de sot? Cauta ajutor profesionist

 

Multe cupluri reusesc sa treaca peste o aventura cu ajutorul terapiei de cuplu. Daca sunteti amandoi hotarati sa va salvati relatia, apelati la un psiholog specializat. Nu e nimic rusinos in asta.

 

Taguri: