CE FACI IN WEEKEND? Catolicii serbeaza Pastele iar ortodocsii - Floriile. Targurile traditionale isi asteapta vizitatorii in toata tara

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:08

Doamnelor si domnilor, gratarele sunt asezate pe pozitii, duminica vor sfarai la foc continuu... ca doar e dezlegare la peste. Colega noastra, Ilinca Obadescu, va spune unde se tine ospatul si ce spune traditia ca e bine sã faceti în acest weekeend!

Weekendul acesta e sarbatoare mare: catolicii celebreaza Pastele, iar crestinii ortodocsi- Floriile. Un milion si jumatate de romani fac chef mare de ziua numelui, duminica. Inainte de petrecere, treceti pe la biserica si nu uitati de ramurile de salcie. Dupa ce le sfintiti, le puteti folosi la descantece de iubire, unii spun ca ar fi eficiente.

De Florii, e dezlegare la peste.

Pietele, targurile si pescariile vor fi pline ochi. In Capitala, scrumbia este vedeta Festivalului Deltei din parcul Tineretului. Bucatarii v-au pregatit tot felul de preparate, gatite dupa retete dobrogene!

Vreti sa va faceti provizii pentru Paste?La targurile de Florii gasiti tot ce va pofteste inima: oua incondeiate, decoratiuni de sarbatoare, pastrama, peste, mici... pana si gogosi. Iata in ce orase e iarmaroc mare!

In curtea bisericii din Heresti de Giurgiu se tine festivalul Mugurelul de salcioara! Mergeti sa vedeti spectacolul cetelor de colindatori.

Tinerii satului se imbraca in costume nationale si va intampina cu flori si ramuri inverzite.

##VIDEO135499##

La Craiova si Suceava puteti invata sa incodeiati oua! Bunicutele se strang ca la sezatoare in ateliere. In Banat, insa, ouale se vopsesc bio. Aveti nevoie doar de cateva coji de ceapa, flori de musetel si frunze de prin gradina... ne explica specialistii!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dupa

ce ne-am umplut sacosele cu tot felul de bunatati de la targurile de Florii, ce mai lipseste de pe masa de sarbatoare? Vinul! La Timisoara aveti de unde alege!

Dupa asa ospat, o plimbare in aer liber e medicament curat! Weekendul acesta, Centrul Vechi al capitalei infloreste... Da..  ati auzit bine! Veti pasi pe un covor rosu facut din peste 15.000 de lalele.

Sambata, la Sibiu, se da startul vanatorii de oua!

Dupa atata munca, meritati cateva momente de relaxare! Dati fuga la cinema.

In acest weekend, pe marile ecrane, e premiera unui nou film din seria Furios si Iute. Pe scurt... intriga e cam asa: Cazierul curatat, nu sta prea mult nepatat!