Ce filme de Crăciun nu trebuie să ratezi anul acesta. Aduc spiritul sărbătorilor în casa ta

Autor: Catalina Giol

Filme de Crăciun

Sursa: Unsplash

Spiritul Crăciunul a intrat deja în sufletul și mintea majorității românilor, care au început deja să se pregătească de sărbătoarea Nașterii Domnului împodobind bradul, decorându-și casa și cumpărând cadouri de așezat sub brad. Totuși, cel mai bun mod în care vă puteți bucura de magia sărbătorilor de iarnă este vizionarea unui film cu temă de sărbătoare împreună cu familia ori prietenii.

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători ale întregului an. Pe lângă tradițiile care aduc bucurie în sufletele oamenilor, precum împodobirea bradului, oferirea cadourilor sau primirea colindătorilor, Crăciunul are ca scop petrecerea timpului în familie sau cu prietenii, fiind înconjurat doar de persoane dragi.

Pe lângă luarea mesei, purtarea de discuții interactive între invitați sau participarea la un joc de societate, un alt mod bun de a-ți petrece timpul cu familia și prietenii în apropierea zilei Nașterii Domnului este vizionarea unui film de Crăciun.

Iată o listă cu cele mai frumoase filme de Crăciun pe care nu trebuie să le ratezi anul acesta:

Filme de Crăciun de văzut cu familia

1. Cum a furat Grinch Crăciunul (How the Grinch Stole Christmas) – 2000

Acțiunea filmului are loc într-un orășel în care aproape toți locuitorii sunt foarte încântați de apropierea Crăciunului. Singurul care este enervat de aceste festivități este spiridușul Grinch care face un plan prin care să strice sărbătoarea, dar care, pe parcursului filmului, începe să înțeleagă care este adevărata semnificație din

spatele Crăciunului.

2. Expresul Polar (The Polar Express) – 2004

Filmul spune povestea unui băiețel care își regăsește credința în spiritul și magia sărbătorilor după ce face o călătorie cu trenul la Polul Nord, chiar în ajunul Crăciunului.

3. O poveste de Crăciun (A Christmas Carol) – 2009

Filmul are la bază nuvela cu același nume scrisă de Charles Dickens, care prezintă povestea unui bătrân avar care se întâlnește cu cele trei fantome ale Crăciunului (fantoma trecutului, fantoma prezentului și fantoma

viitorului) care îl ajută să reînvie bunătatea din sufletul său.

4. Miracolul de pe strada 34 (Miracle on 34th Street) – 1994

Filmul este o actualizare a peliculei cu același nume din 1947, care prezintă povestea unei mămici și a fiicei sale care nu prea cred în spiritul Crăciunului, dar care reușesc să îl întâlnească chiar pe adevăratul Moș Crăciun.

Citeste si: Câți ani are Mehdi din Prizoniera destinului! Fanii săi au fost uluiți să afle cât de matur este, de fapt, carismaticul actor Ibrahim Celikkol!

5. Cronicile Crăciunul (The Christmas Chronicles) – 2018

Pelicula prezintă povestea a doi frați, Kate și Teddy, care în Ajunul Crăciunului doresc să îl prindă pe Moș Crăciun în momentul în care acesta le vizitează casa, așezând o cameră de filmat îndreptată către brad.

Cei doi nu numai că reușesc, dar pleacă împreună cu moșul într-o mulțime de aventuri.

Filme de Crăciun de văzut cu persoana iubită

1. Ultimul Crăciun (Last Christmas) – 2019

Pelicula spune povestea lui Kate, o tânără care lucrează într-un mall, ca elf, în timpul întâlnirilor copiilor cu Moș Crăciun. Ea întâlnește un bărbat pe nume Tom, cu care inițial nu se înțelege foarte bine, însă magia sărbătorilor îi aduce împreună.

2. Pur și simplu dragoste (Love Actually) – 2003

Producția cinematografică prezintă povestea a opt cupluri diferite în apropierea sărbătorilor de iarnă care nu își doresc decât înțelegere, iubire și fericire.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

3. Ultima vacanță (The Last Holiday) – 2006

Filmul prezintă povestea unei femei din SUA care după ce descoperă că suferă de o boală gravă în stadiu terminal pleacă într-o vacanță de Crăciun în Europa, unde întâlnește un bucătar francez cu care începe o adevărată poveste de iubire.

4. Iubiți de sărbători (Holidate) – 2020

Pelicula o prezintă pe Sloane, o tânără singură care decide împreună cu străin să joace rolul de iubiți în perioada sărbătorilor pentru familiile lor, însă povestea celor doi nu rămâne pentru scurt timp doar platonică.

5. Între prieteni (The Best Man Holiday) – 2013

Filmul spune povestea unor prieteni care reîntâlnindu-se la reuniunea de 15 ani de la terminarea facultății, care se petrece în apropierea sărbătorilor de Crăciun, își amintesc de toate aventurile pe care le făceau când erau tineri.

Filme de Crăciun de văzut cu prietenii

1. Grăsanu’ (Fatman) – 2020

Producția cinematografică spune povestea lui Moș Crăciun care, în lipsa banilor, se angajează la o companie care face piese de avion pentru armata Statelor Unite. În același timp, un băiețel rău și putred de bogat angajează un asasin care să-l ucidă pe moșul.

2. Tată în război cu tată (Daddy’s Home) – 2015

Pelicula spune povestea unui tată vitreg care, de Crăciun, acceptă să îl primească în vizită pe primul soț al soției tale. Observând că cei doi sunt două personalități complet diferite, între ei începe un adevărat război în care trebuie să se decidă cine ia mai în serios rolul de tată.

Citeste si: Actrița Dilan Çiçek Deniz, una dintre cele mai frumoase femei din Turcia, cerută în căsătorie de celebrul ei iubit islandez! Iată cat de frumoși sunt împreună!

3. Elful (Elf) – 2003

Filmul prezintă povestea unui elf care pleacă de la fabrica de jucării a lui Moș Crăciun în New York ca să își găsească un nou loc de muncă și ca să transmită magia sărbătorilor tuturor locuitorilor marelui oraș.

4. Mame bune și nebune (Bad Moms) – 2016

Pelicula spune povestea lui Amy, o mamă singură, și a altor două prietene de-ale ei, tot mămici, care își prpun să se distreze de Crăciun.

5. Crăciun în bătaia puștii (Christmas Crossfire) – 2020

Filmul spune povestea unui bărbat care după ce salvează o persoană de la a fi ucisă în perioada Crăciunului, este urmărit de o femeie pe care a cunoscut-o recent și care încearcă cu disperare să dea de el.

 

 

SURSE: cinemagia.ro