Ce funcție va ocupa Valeriu Gheorghiță la Spitalul SRI, după ce a fost înlocuit de la conducerea CNCAV

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 02 dec 2022, 05:30

Valeriu Gheorghiță a preluat marți, 2 martie, funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență “prof. dr. Agrippa Ionescu”, alăturându-se echipei medicale SRI, după ce a fost înlocuit de Andrei Baciu la conducerea CNCAV.

Medicul Valeriu Gheorghiță trece la conducerea Spitalului SRI “prof. dr. Agrippa Ionescu”, după ce a fost înlocuit de Andrei Baciu la conducerea campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, noul manager al Spitalului SRI din Capitală

Medicul Valeriu Gheorghiță a fost numit coordonator al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva coronavirus în data de 17 noiembrie 2020, de către președintele Klaus Iohannis.

”Odată cu desemnarea mea în calitatea de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19. Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă, m-am implicat cu toată priceperea și expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilitățile de stocare, rețeaua de distribuție, centrele de vaccinare fixe și mobile, programarea, platformele de informare și comunicare, până la procedurile și intrucțiunile care au asigurat coerența procesului de vaccinare.

Am avut câteva repere importante în toată activitatea de până acum: buna-credință, transparența, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog și comunicare cu toți cei implicați în implementarea strategiei de vaccinare, empatie și înțelegere față de ezitările și preocupările oamenilor.

Implementarea unui proces de vaccinare la scară largă, branșat pe specificul și cultura comunităților, a însemnat mai mult decât o provocare, a fost în mod real un proces continuu de cunoaștere, și identificare a problemelor, dar mai ales de găsirea soluțiilor practice și

eficiente! În ultimă instanță ne-am dorit să eliminăm cât mai multe bariere birocratice și logistice, iar populația să aibă acces simplu la vaccinare!”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit româniatv.net

Citeste si: Cine va fi introdus în Registrul Naţional de Vaccinare. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunțul: "Înregistrăm persoanele fără acte de identitate"

Gheorghiță a fost până ieri șeful Comitetului Naţional de Vaccinare anti-COVID, locul lui a fost luat de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Valeriu Gheorghiță este oficial managerul Spitalului „Agrippa Ionescu”, alăturându-se echipei medicale SRI. Acesta va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță nu mai este președintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19! Cu cine a decis Nicolae Ciucă să-l înlocuiască

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”