Ce greșeală fac românii atunci când prepară cârnații de Crăciun? Cum trebuie să fie preparați și gătiți

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 20 sep 2022, 01:15

Ce greșeală fac românii atunci când prepară cârnații de Crăciun? Cum trebuie să fie preparați și gătiți

Sursa: PixaBay

Tăierea porcului în România are loc de Ignat, astăzi, când se pregătesc cele mai gustoase bucate pentru masa de Crăciun. Aflați care este secretul pentru cei mai buni cârnați!

Cârnații sunt un element nelipsit de pe masa de Crăciun, iar, azi, de Ignat, vom afla cum se prepară corect, de la umplutură, până la uscare, afumare, condimentare și gătire. 

Cum se pregătesc cei mai delicioși cârnați de Crăciun? Iată ce greșeală trebuie să evitați

Atunci când preparăm cârnații, cantitatea de sare folosită este foarte importantă. Din nefericire, atunci când oamenii preferă să prepare cârnații acasă, în multe cazuri ori ies prea sărați, ori fără gust.

Pentru a nimeri gustul corect, rețineți că trebuie să puneți un sfert de kilogram de sare la 10 kilograme de carne. 

Ingrediente pentru cârnații de Crăciun

  • 2 kg de carne tocata
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg poala(fleica, burta) de porc
  • 1 kg pulpa de porc
  • 500 g carne de vita lucru(pulpa, gat)
  • 500 g burta de porc(fleica, poala)
  • 36-40 g sare
  • 6 g piper
  • 3 g ardei iute(optional) sau boia de ardei iute
  • 20 g boia de ardei dulce
  • 30 g usturoi
  • 5 g cimbru uscat
  • 2 g coriandru
  • 2 g ienibahar
  • 400 ml supa de oase sau apa rece

Cum se prepară cei mai gustoși cârnați de Crăciun

Carnea se dă prin mașina de tocat, se condimentează bine și se amestecă până aromele ajung pe toată carnea. După asta, pisează bine usturoiul și adaugă-l peste carne. Lasă carnea la frigider peste noapte, iar dimineața frământă totul din nou.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cea mai gustoasă rețetă de carne la garniță! Familia va fi uimită de gustul delicios al preparatului

Pune carnea în maț și taie-i după lungimea și grosimea dorită, apoi lasă-i să se odihnească puțin.

Cârnații trebuie să se usuce 24- 48 de ore.

Cum prăjim corect cârnații de Crăciun

Pentru a găti în mod corect cârnații, cea mai bună metodă este să-i prăjiți la foc foarte mic, cu două linguri de unt nesărat pentru 30 de minute. Untul este mult mai sănătos decât uleiul, va accentua aromele cârnaților și le va da o textură mult mai delicioasă.

Citeste si: Reteta traditionala de carnati pentru Craciun! Iata secretele celor mai gustosi carnati pe care ii faceau bunicii in perioada sarbatorilor de iarna!

Din când în când cârnații trebuie să mai fie întorși, și nu uitați: nu măriți intensitatea focului pe care prăjiți cârnații doar pentru a termina mai repede, fiindcă nu veți mai avea parte de cârnați de Crăciun perfecți.