Cârnații sunt un element nelipsit de pe masa de Crăciun, iar, azi, de Ignat, vom afla cum se prepară corect, de la umplutură, până la uscare, afumare, condimentare și gătire.
Cum se pregătesc cei mai delicioși cârnați de Crăciun? Iată ce greșeală trebuie să evitați
Atunci când preparăm cârnații, cantitatea de sare folosită este foarte importantă. Din nefericire, atunci când oamenii preferă să prepare cârnații acasă, în multe cazuri ori ies prea sărați, ori fără gust.
Ingrediente pentru cârnații de Crăciun
- 2 kg de carne tocata
- 1 kg pulpa de porc
- 1 kg poala(fleica, burta) de porc
- 1 kg pulpa de porc
- 500 g carne de vita lucru(pulpa, gat)
- 500 g burta de porc(fleica, poala)
- 36-40 g sare
- 6 g piper
- 3 g ardei iute(optional) sau boia de ardei iute
- 20 g boia de ardei dulce
- 30 g usturoi
- 5 g cimbru uscat
- 2 g coriandru
- 2 g ienibahar
- 400 ml supa de oase sau apa rece
Cum se prepară cei mai gustoși cârnați de Crăciun
Carnea se dă prin mașina de tocat, se condimentează bine și se amestecă până aromele ajung pe toată carnea. După asta, pisează bine usturoiul și adaugă-l peste carne. Lasă carnea la frigider peste noapte, iar dimineața frământă totul din nou.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Cea mai gustoasă rețetă de carne la garniță! Familia va fi uimită de gustul delicios al preparatului
Pune carnea în maț și taie-i după lungimea și grosimea dorită, apoi lasă-i să se odihnească puțin.
Cârnații trebuie să se usuce 24- 48 de ore.
Cum prăjim corect cârnații de Crăciun
Pentru a găti în mod corect cârnații, cea mai bună metodă este să-i prăjiți la foc foarte mic, cu două linguri de unt nesărat pentru 30 de minute. Untul este mult mai sănătos decât uleiul, va accentua aromele cârnaților și le va da o textură mult mai delicioasă.
Din când în când cârnații trebuie să mai fie întorși, și nu uitați: nu măriți intensitatea focului pe care prăjiți cârnații doar pentru a termina mai repede, fiindcă nu veți mai avea parte de cârnați de Crăciun perfecți.