Ce înălțime maximă trebuie să aibă mașina ta să nu rămână blocată în Pasajul Unirii

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 oct 2023, 01:35

Ce înălțime maximă trebuie să aibă mașina ta să nu rămână blocată în Pasajul Unirii

Sursa: Facebook Daniel Băluță

Sunt 5 luni de când Pasajul Unirii s-a redeschis, iar accidentele s-au ținut pe bandă rulantă, iată ce înălțime trebuie să aibă mașina ta să nu rămână blocată.

Redeschiderea Pasajului Unirii a avut loc în luna septembrie, iar până în prezent, mai multe autocare și TIR-uri au avut probleme. Care este înălțimea pe care trebuie să aibă mașina ta să nu rămână blocată?

Citește și: Circulație restricționată în Piața Unirii. Autoritățile au descoperit tasări ale șoselei deasupra pasajului și deasupra planșeului Unirii

Ce înălțime maximă trebuie să aibă mașina ta ca să nu rămână blocată în Pasajul Unirii 

Pentru reabilitarea Pasajului Unirii a fost nevoie de aplicarea unui tavan fals, reducând astfel înălțimea minimă a pasajului, de la 3,8 metri la 3,7 metri. Porțile de gabarit ce s-au montat la intrarea în Pasajul Unirii pentru a verifica înălțimea maximă admisă sunt de 3,5 metri, însă nu a fost luat în calcul înălțimea dinamică a vehiculelor, din trafic, ceea ce face ca înălțimea să difere, în funcție de încărcătura pe care fiecare autovehicul o are.

Înălțimea pasajului nu a fost modificată, însă pe tavanul construcției se aflau găuri, după reabilitare acestea fiind înlocuite cu un sistem de iluminare și mai multe ventilatoare. „Șoferii profitau de acele găuri (din plafon – n.r.) și de faptul că poarta de gabarit era mai înaltă și încălcau limita de înălțime, deși ea era semnalată și e aceeași dintotdeauna.”, anunța Marius Coaje, șef lucrări în Primăria Sectorului 4, în luna septembrie, potrivit libertatea.ro.

Citește și: București, orașul statului degeaba... în trafic. Câte ore pierde în fiecare an un șofer bucureștean din cauza ambuteiajelor

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

De la redeschiderea sa, în pasajul Unirii au loc frecvent accidente

În urmă cu aproximativ 5 luni, s-a redeschis pasajul Unirii, după ce acesta a fost reabilitat, însă accidentele se țin în lanț.

Doar în aceste 5 luni, în pasajul Unirii, au avut loc peste 10 accidente.

Mai multe vehiculele de mari dimensiune au rămas blocate, atât în poarta gabaritică, cât și în tunelul rutier. Chiar în primele două zile, două astfel de vehicule, mai exact două autocare, au rămas blocate chiar în indicatorul de înălțime.  Următorul incident similar a avut loc la data de 8 septembrie, atunci când un TIR a lovit indicatorul de înălțime.

La 10 septembrie, la doar două zile după ultimul incident, un autocar la bordul căruia se aflau 26 de copii a rămas blocat în același loc ca celelalte 3 vehicule. Pe data de 21 septembrie, un alt TIR a forțat intrarea în Pasajul Unirii, plafonul fiind astfel deteriorate la doar câteva săptămâni după redeschiderea acestuia.

Un nou autocar a rămas blocat în limitatorul de înălțime, la data de 20 octombrie, iar peste o lună, în luna decembrie, o persoană a murit și altele au fost rănite după ce un autocar în care se aflau aproape

50 de turiști greci a intrat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii.

Citește și: Un nou incident în Pasajul Unirii din Capitală! Un camion a rămas blocat pe prima bandă de circulație

Sursa: Facebook Daniel Băluțăadevarul.ro

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.