Ce încasări a făcut Bohemian Rhapsody, filmul despre viața lui Freddie Mercury

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 iun 2023, 05:10

Astăzi artistul Freddie Mercury ar fi împlinit 76 de ani

Sursa: Facebook

Freddie Mercury sau Farrokh Bulsara este considerat unul dintre cei mai buni artiști din toate timpurile.

Bohemian Rhapsody este un film ce a apărut în anul 2018, iar dacă nu l-ați urmărit încă vă încurajăm să vă așezați în fața ecranului pentru a urmări povestea de viață a lui Freddie Mercury și a trupei Queen, cum aceștia ajung de la o trupă de studenți la a cânta pe stadionul Wembley.

Citeste si: 5 lucruri fascinante despre Freddie Mercury. Care era numele adevărat și ce avere a lăsat în urmă

Bohemian Rhapsody prezintă viața lui Freddie Mercury

Bohemian Rhapsody este o producție cinematografică ce a apărut în anul 2018 și spune povestea îndrăgitului Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea incredibilă a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de final a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu

o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock.

În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

Citeste si: Nu i-ai ascultat niciodata cantand impreuna! Duet inedit intre Michael Jackson si Freddie Mercury!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce încasări a avut Bohemian Rhapsody

Pelicula,, Bohemian Rhapsody” a depășit pragul de 900 de milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul a fost apreciat de-a lungul timpului cu 4 premii și o nominalizare Oscar, 2 premii Globul de Aur, 7 nominalizări BAFTA, iar toate acestea au fost posibile cu doar 50 de milioane de dolari ce au fost alocați producției acestei capodopere cinematografice.

Filmul,, Bohemian Rhapsody” este filmul biografic muzical cu cele mai multe bilete vândute din istorie și al patrulea cel mai de succes și apreciat lungmetraj al producției Fox, în fața acestuia fiind ,,Avatar”, ,,Titanic” și ,,Star Wars: Episode I- The Phantom Menace”.

The Internet Movie Database (IMDb) a adunat voturile celor ce au văzut filmul pe platformă, peste 530 de mii de oameni și ca notă finală, pelicula,, Bohemian Rhapsody” a ajuns la nota 7.9 din 10.

Citeste si: SUPER COVER a piesei Bohemian Rhapsody in drum spre scoala! VIDEO

Surse: cinemagia.ro, mediafax.roimdb.ro