Ce inseamna cand ti se zbate un ochi. Nu are nicio legatura cu superstitiile

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 03 dec 2018, 12:43

Conform superstitiei, atunci cand ni se zbate un ochi, urmeaza sa ni se intample ceva important.

Ochiul drept este asociat cu atragerea intamplarilor bune, iar cel stang cu cele mai putin placute.

De fapt, adevarata cauza a spasmelor oculare este legata de stres si oboseala. Spasmele oculare rezulta in urma contractiei spontane a muschilor din jurul ochilor care pot dura cateva secunde sau chiar minute. Aceste spasme nu reprezinta o problema reala de sanatate si, de cele mai multe ori, au loc din cauza unei carentei de magneziu si calciu din organism sau a consumului excesiv de alimente cu potential energizant – cafea, ciocolata neagra, bauturi energizante, anumite ceaiuri si alcool.

Lipsa de magneziu si calciu din dieta afecteaza intreaga musculatura, nu doar pe cea de la nivelul fetei si duce si la aparitia carceilor. Pentru remedierea acestei probleme se recomanda cresterea aportului de alimente bogate in calciu si magneziu (cereale integrale, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, susan, plante cu frunze verzi).

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.