Ce înseamnă când vezi o bufniță. Este semn de ghinion sau de noroc?

Autor: Bianca Vidoi

Ce înseamnă când vezi o bufniță

Sursa: Unsplash

Știm că trifoiul cu patru foi simbolizează norocul, la fel și coșarul, iar dacă pisica neagră ne taie calea, vom avea ghinion, dar ce semnificație are bufnița?

În întreaga lume există mai mult elemente ce sunt considerate norocoase au din contră, care prezic ghinionul în viața celor ce le văr, însă care este adevărata însemnătate a unei bufnițe. Este știut că acestea reprezintă creaturi puternice, în lumea spirituală și naturală, având trăsături ce le fac unice. Iată ce însemnă când vedem o bufniță.

Ce înseamnă când vezi o bufniță

Bufnița este o creatură puternică, fiind caracterizată de mai multe elemente specifice, precum întoarcerea capului într-un cerc aproape întreg, astfel încât aceasta a primit mai multe semnificații, în funcție de credințele oamenilor. În majoritatea culturilor, bufnițele au o însemnătate aparte, reprezentând persoanele decedate ce se întorc în această lume pentru a veghea oamenii dragi rămași în viață, însă sunt și persoane ce văd bufnițele ca pe un semn de la persoanele dragi trecute la cele veșnice, prin care le spun că totul este bine acolo unde sunt.

Citește și: Semnificația numelui Sofia. Care este originea acestui nume tot mai popular printre români

Deși în majoritatea culturilor bufnița reprezintă un element ce simbolizează înțelepciunea și transformarea, există și persoane ce văd bufnița ca un semn plin de ghinion, asociat adesea cu decesul, aceasta fiind văzută atunci când o persoană încetează din viață sau când o relație se termină.

Bufnițele pot să apară în viața noastră și atunci când trebuie să luăm o decizie pe care o amânăm de ceva timp, semnificând adesea o nouă etapă la care trebuie să ajungem.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bufnițele pot reprezenta și căderile din viața noastră, însă într-un mod optimist, punând accentul pe noile începuturi ce o să apară în viața noastră, aducând cu ele speranță, optimism și credință sub aripile lor, potrivit eva.ro. Deși bufnițele par să aducă norocul în viața noastră, în Biblie acestea au o conotație negativă, fiind considerate creaturi necurate.

Aduce ghinion să auzim o bufniță?

În România, bufnița are o conotație negativă, fiind asociată cu diavolul, din cauza faptului că aceste creaturi sunt mai active pe parcursul nopții. Se crede că persoanele ce aud bufnițe pe parcursul zilei vor primi vești rele, superstiție ce este asociată și cu momentul în care acestea văd o bufniță lângă fereastră sau chiar deasupra casei. 

Această superstiție spune că bufnița poate aduce vești negative pe parcursul zilei respective, iar în cel mai rău caz, acestea pot anunța chiar decesul unei persoane e apropiate sau chiar a celei care a auzit cântecul bufniței.  

„Sunetul sinistru al bufniţei care înspăimântă noaptea a fost descifrat în toate spaţiile culturale europene ca predicţie a morţii. Se spune că dacă este emis în timpul zborului peste o casă, moartea va atinge neîntârziat pe unul dintre locuitorii acesteia. Nu este bine nici să te uiţi în cuibul unei bufniţe, ca să nu mai vorbim de necazurile de moarte care te pot ajunge dacă îl distrugi”, spun specialiştii în Etnografie şi Folclor din cadrul Muzeului Dunării de Jos Călăraşi, potrivit divahair.ro.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.