Ce înseamnă Luna Nouă și Luna Plină. Care dintre ele ne afectează mai mult

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 02 sep 2024, 12:12

Ce înseamnă Luna Nouă și Lună Plină

Sursa: freepik

Luna Plină și Luna Nouă reprezintă două faze ale lunii ce îi fascinează pe pasionații de astronomie, iar aceasta este diferența dintre cele două.

Luna este singurul satelit natural permanent al planetei Pământ, iar acesta este al cincilea cel mai mare satelit natural din Sistemul Solar. Fiecare formă a Lunii pe care oamenii o observă de pe Pământ reprezintă o fază a Lunii, iar cele mai cunoscute sunt Luna Plină și Luna Nouă. Iată care este diferența dintre cele două faze ale Lunii.

Ce înseamnă Luna Nouă

Luna Nouă este una dintre cele mai cunoscute faze ale Lunii, iar aceasta nu poate fi observată cu ochiul liber.

Această fază a lunii are loc atunci când luna se află între pământ și soare, satelitul natural al planetei Pământ fiind foarte aproape de discul solar. În timpul în care are loc Luna Nouă, luna și soarele sunt așezate în unghi de 0 grade, mai exact în conjuncție.

Acest fenomen este unul greu de observat cu ochiul liber, deoarece în timpul Lunii Noi, luna și soarele și suprapun.

Astfel lumina soarelui este singura ce poate fi observată, lumina lunii fiind acoperită de cea a soarelui. Luna Nouă are loc o singură dată pe lună, însă nu are loc în aceeași zi sau la ore similare, fenomenul astronomic fiind diferit de la lună la lună. Următoarea Lună Nouă va avea loc la data de 3 septembrie 2024, la ora 04:55.

Ce înseamnă Luna Plină

Luna Plină este o altă fază cunoscută a Lunii, însă spre deosebire de Luna Nouă, acest fenomen astronomic poate fi observat cu ușurință de pe Pământ. În momentul în care are loc Luna Plină, satelitul natural al planetei Pământ se află se află într-o aliniere aproape perfectă cu a Soarelui, doar că în părți opuse ale Pământului, potrivit bzi.ro. Următoarea Lună Plină va avea loc la data de 18 septembrie 2024, la ora 05:36.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Care dintre ele ne afectează mai mult

Fiecare fază a Lunii ne afectează într-o anumită măsură, însă acestea scot la suprafață sau se concentrează pe anumite caracteristici ale personalității noastre. În perioada în care pe cer se află Luna Nouă, energia noastră scade și pare că ne ascundem în fața problemelor, așa cum Luna se ascunde după Soare. Ajungem să fim destul de retrași și să petrecem foarte mult timp gândindu-ne la viitor, însă fără să putem acționa.

Se crede că această perioadă este una optimă pentru persoanele ce își doresc să își repare greșelile din trecut, dar și pentru cei ce își doresc să facă schimbări benefice la propria persoană. Coincidențele pe care le vom observa pe parcursul Lunii Noi sunt semne astrale pe care trebuie să le urmăm cu atenție.

Citește și: Descoperiri Științifice Recente Care Schimbă Radical Înțelegerea Noastră Despre Univers

Luna Plină scoate la suprafață atât partea noastră negativă, cât și partea noastră pozitivă, astfel vom avea o multitudine de sentimente cu care ne vom lupta. În această perioadă se crede că oamenii renunță la discernământ, motiv pentru care este recomandat ca deciziile importante să fie amânate până la finalizarea Lunii Pline.

Luna Plină aduce în viața noastră numeroase reușite materiale, dar și nenumărate împliniri din punct de vedere sentimental. Acesta o să fie momentul în care toată munca voastră o să fie apreciată, dar și cea în care conexiunea dintre voi și parteneri o să atingă cote maxime, potrivit centrulnepsis.ro.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.