Ce înseamnă Mercur retrograd. Ne apropiem de ultimul Mercur retrograd din 2021!

Author: Andrei Ionescu
Ce înseamnă Mercur retrograd
Sursa: pexels.com

Ultimul mercur retrograd din 2021 începe la sfârșitul lui septembrie și ține până la mijlocul lui octombrie.

Ce înseamnă Mercur retrograd.  Ultimul Mercur retrograd din 2021 va începe pe 27 septembrie 2021, ora 08:10 și va dura până pe 18 octombrie la ora 18:17.

Anul acesta sunt în total 3 perioade de Mercur retrograd, ultima fiind aproape să înceapă, peste mai puțin de o săptămână.

Prima perioadă de Mercur retrograd a fost în zodia Pești (începând, de fapt, în zodia Vărsător) și a durat între 30 ianuarie și 21 februarie, a mai fost una în Gemeni, între 30 mai și 23 iunie și ultima ne va

prinde în zodia Balanță (27 septembrie- 18 octombrie).

Anul sunt 3-4 perioade de Mercur retrograd, iar anul acesta sunt 3.

Ce înseamnă Mercur retrograd

Mercur retrograd se produce atunci când planeta Mercur se deplasează de-a lungul Pământului, dând impresia că se deplasează înapoi. Aceasta este doar o falsă impresie. Mișcarea Mercur în retrograd se aseamănă mișcării unui tren care se deplasează mai rapid decât un alt tren, cel care se mișcă mai încet dând impresia că stă, de fapt, pe loc. 

Mercur este planeta care se află cel mai aproape de Soare, iar orbita ei este mult mai scurtă decât cea a Pământului. Mișcarea Mercur în retrograd are loc de trei sau patru ori pe an.

Citeste si: Mercur retrograd septembrie 2021: Când ne confruntăm cu Mercur retrograd! Cele 4 zodii puternic afectate! Se ajunge la DIVORȚ!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mercur retrograd este perceput ca un eveniment negativ din punct de vedere astral. Perioada de Mercur retrograd e mai potrivită reflectării și analizei decât deciziilor și demarării unor proiecte importante.

Potrivit  avantaje.ro, Mercur guvernează toate tipurile de comunicare, printre care ascultarea, vorbirea, învățarea, citirea, editarea, cercetarea, negocierea, vânzarea și cumpărarea. Având în vedere că în această perioadă de Mercur retrograd comunicarea este afectată în cazul multor zodii, iar contextul astral e unul nefavorabil pentru mulți nativi, e bine să evitați anumite activități în această perioadă, printre care angajările, căutarea unui

job nou sau tranzacțiile imobiliare.

Cele mai afectate zodii din horoscop de către Mercur retrograd din septembrie 2021 sunt Fecioarele, Gemenii, Racii și Leii. Nativii acestor zodii vor simți în perioada lui Mercur retrograd din septembrie-octombrie 2021 că nimic nu le iese așa cum s-ar aștepta însă indiferent ce ar face lucrurile nu se vor schimba. Cel mai bine ar fi pentru nativii acestor zodii să nu facă nimic și să aștepte să treacă această perioadă nefastă pentru ei.  

Cea mai bună activitate pe care o putem face în Mercur retrograd este să reflectăm și să analizăm ce s-a întâmplat cu noi înainte și ce se întâmplă în prezent.

Citeste si: Ce să NU faci când e Mercur retrograd. Poți avea probleme mari dacă încalci regulile acestea!