Ce învață copiii la o grădiniţă particulară Sector 1 comparativ cu alte grădiniţe particulare

Author: Oana Picerea

Una din soluţiile pe care părinţii de ziua de astăzi le au la dispoziţie atunci când nu mai găsesc loc în instituţiile educaţionale de stat este reprezentată de o grădiniţă particulară. Însă trebuie să ştii că această soluţie nu ar trebui să fie una de rezervă, pentru că sunt atât de multe beneficii pe care aceste instituţii le pot aduce celor mici.

Dar hai sa vedem în continuare care sunt motivele pentru care ar trebui să alegi o grădiniţă particulară şi să descoperim împreună ce invata copiii la o gradinita particulara Sector 1 comparativ cu alte gradinite particulare.

1. Mai puţini copii în grupă

Unul din cele mai importante avantaje pe care le aduce acest tip de instituţie este reprezentat de un număr mai mic de copii într-o singură grupă, dacă ar fi să ne raportăm la instituţiile de stat. Astfel că, fiecare copil beneficiază de atenţia şi de ajutorul de care are nevoie astfel încât să asimileze cu uşurinţă noile informaţii. Şi nu e deloc de ignorat faptul că educatoarea poate pune accent în fiecare zi pe dezvoltarea personală în mod individualizat, unde mai pui că acest lucru se întâmpla extrem de rar într-o grădiniţă de stat, unde grupele de copii ajung şi la 35 de micuţi.

2. Program pe timpul verii

Dacă ai un prichindel ştii cât de dificile pot fi verile… pentru că atunci când ei sunt înscrişi la o grădiniţă de stat în timpul sezonului cald cei mici vor fi în vacanţă. Prin urmare, tu trebuie să găseşti o soluţie pentru a te asigura că el este în siguranţă. Îl poţi lăsa la bunici, mătuşi şi prieteni, însă aceasta opţiune nu poate fi niciodată o rezolvare. Multe grădiniţe private sunt deschise şi pe timpul verii, astfel încât tu să stai fără griji.

3. Bucătărie proprie

Ştim cu toţii că servirea mesei poate fi o problemă pentru cei mici, mai ales dacă nu sunt prieteni cu mâncarea. Însă, chiar şi atunci când acesta este la grădiniţă trebuie să te asiguri că el mănâncă bine şi cel mai important, că mănâncă sănătos. Un avantaj al grădiniţelor particulare este reprezentat de bucătăria proprie şi de dorinţa lor de a le oferi celor mici o masă echilibrată şi sănătoasă.

4. Supraveghere video

Primul an de grădiniţă este stresant pentru toţi părinţii, mai ales atunci când aceştia nu ştiu cât de repede se va adapta cel mic la noua situaţie şi cum vor reacţiona într-un colectiv nou… fără mama şi tata. Dar pentru a trece mai uşor peste această situaţie, marea majoritate a grădiniţelor particulare îţi oferă posibilitatea de a îl vedea pe cel mic chiar şi atunci când acesta este în timpul programului. O astfel de opţiune este extrem de utilă, căci va creşte nivelul de linişte al părinţilor.

5. O varietate mare de activităţi educaţionale

Un lucru pe care ar trebui să punem din ce în ce mai mult accent în educaţia celor mici este reprezentat de activităţile non-formale. Ne ciocnim zilnic de lucruri noi şi uneori nu ştim cum să reacţionăm la ele. Cu cât îl ajutăm pe cel mic să se adapteze la situaţiile noi şi neprevăzute, cu atât mai bine îi va fi pe viitor.

6. Dotări şi resurse la standarde ridicate

Un alt avantaj important pe care îl aduce înscrierea celui mic la o grădiniţă particulară este reprezentat de dotările şi resursele de care aceasta dispune – ele fiind de cele mai multe ori mult mai ridicate decât în cazul unor instituţii de stat. Acest lucru nu vine decât în ajutorul celui mic, care nu numai că va beneficia de atenţia educatoarei ci şi de echipamente moderne.

7. Învăţarea unei limbi străine

Şcolile şi grădiniţele particulare pun un mare accent pe dezvoltarea abilitaţilor lingvistice, prin urmare vom observa că limbile străine vor ocupa o mare parte din programul celor mici. Iar acest lucru este extrem de important, căci putem observa că limba engleză a devenit esenţială în ziua de astăzi.

Ce învață copiii la o grădiniţă particulară Sector 1 comparativ cu alte grădiniţe particulare.

Grădiniţa particulară Teddy Bar vine în sprijinul celui mic atât cu activităţi educaţionale menite să contribuie la o dezvoltare armonioasă, cât şi cu modalităţi prin care acesta să înveţe şi să îşi dezvolte abilitățile esențiale sociale, emoționale, de rezolvare a problemelor și de studiu…. Abilităţi pe care acesta le va folosi pe tot parcursul vieţii sale.

Dezvoltarea simei de sine este un alt aspect pe care o grădiniţă privată pune destul de mult accent. Iar acest lucru este extraordinar, pentru că în acest proces cel mic va învăţa să se simtă confortabil în propria sa piele şi va deprinde să fie încrezător în forţele sale proprii şi în capacitatea lui de a aborda provocările de la şcoală… şi mai apoi, pe cele pe care viaţa i le aşează în drum. Cu cât acesta are mai multă încredere în forţele proprii, cu atât mai pregătit pentru viaţa va fi.

Este drept ca o grădiniţă particulară implică şi un cost suplimentar, însă dacă este să pui în balanţă toate avantajele pe care acesta instituţie le aduce în viaţa celui mic, dar şi în viaţa ta – ca părinte, vei observa că eforturile se merită.

Cel mic are nevoie să i se vorbească deschis şi cu drag despre şcoală şi despre faptul că el trebuie să înveţe, şi astfel să prindă drag de tot ce înseamnă educaţie şi dezvoltare personală.



 


Mona Nicolici vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la 23:00, la Kanal D.