Ce job a avut Viorica Dancila inainte de a intra in politica si in ce specializari are competenta

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 13 oct 2020, 12:18
Viorica Dăncilă

Viorica Dancila si Klaus Iohannis s-au luptat pentru Palatul Cotroceni, iar specializarile si competentele celor doi au fost subiect de discutie pentru alegatori. Mulți au vrut sa afle ce studii are Viorica Dancila si ce job a avut inainte de a intra in politica. 

Viorica Dancila este prima femeie din istoria Romaniei care a detinut functia de prim-ministru. S-a nascu in Rosiorii de Vede pe 16 decembrie 1963. 

A absolvit Liceul Energetic Ploiesti in anul 1982, apoi s-a inscris la Institutul de Petrol si Gaze, Facultatea Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Hidrocarburi. A absolvit in anul 1988, dupa ce a luat licenta cu nota 9. La acea vreme, doar 200 de studenti din cei 500 care luau examenul de admitere absolveau facultatea respectiva. 

In 2004, s-a înscris la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Administratie Publica – Bucuresti si a obtinut diploma de Master – Spatiul Public European. S-a specializat in Programarea si managemenul proiectelor, Bazele economiei petroliere si luarea deciziilor si Expert in armonizarea legislativa – integrare europeana si si-a dat definitivatul in invatamant.

Ce job a avut Viorica Dancila inainte de a intra in politica

Intre 1989 si 1997 a fost profesoara la Liceul Industrial din Videle, iar între 1988 si 2009 a fost inginer – Serviciul monitorizare productie titei si gaze la Petrom S.A.

Din 1996 este membru al Partidului Social Democrat. In anul 2000 a devenit presedintele Organizatiei de Femei PSD Videle.

A mai detinut functiile de consilier local PSD Videle, consilier judetean PSD Teleorman, presedinte al organizatiei PSD Videle, lider al delegatiei PSD din Parlamentul European, vicepresedinte al Organizatiei judetene PSD Teleorman, presedinte al Organizatiei de Femei PSD Teleorman, membra a Consiliului National

al PSD, vicepresedinte al Organizatiei Nationale de Femei a PSD, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala in Parlamentul European, liderul delegatiei deputatilor europeni romani in grupul S&D, deputat în Parlamentul European si prim-ministru al Romaniei.

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

 

 

 

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?