Ce mănâncă Regina Angliei la masa de Crăciun. Un bucătar al familiei regale britanice a "scăpat" meniul în presă

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 16 aug 2022, 03:40

Palatul Buckingham

Sursa: pexels.com

Un fost bucătar al familiei regale britanice a dezvăluit în media britanică meniul Majestății Sale Regina Angliei la masa de Crăciun.

Meniul nu este unul sofisticat, ba chiar a fost descris drept "plictisitor" de către fostul bucătar al familiei regale britanice.

„Familia se va aduna, probabil, la masă după slujba de la biserică. Din meniu nu vor lipsi: salata de creveți și homarul alături de diverse garnituri din legume cum ar fi: păstârnac, morcovi sau varză de Bruxelles. La desert, ei mănâncă faimoasa budincă cu unt și coniac.

De fapt, sunt plictisitori când vine vorba de festivități. Nu fac șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali. La un Crăciun, am făcut trei curcani: unul pentru regină și familia ei, unul pentru copii și unul a fost pentru cei 100 de angajați ai Casei Regale. Așa toată lumea a avut un prânz festiv de Crăciun. Curcanii sunt umpluți cu castane sau salvie și ceapă și se servesc cu piure de cartofi, cartofi copți și sos de merișoare”, a dezvăluit fostul bucătar al familiei regale britanice, Darren McGrady, pentru Daily Star, potrivit Unica.ro.

Regina Angliei petrece Crăciunul alături de familia regală britanică la Palatul Sandringham. Regina Elisabeta a II-a merge la biserică de dimineață pentru slujba de Crăciun, după care își invită familia la o masă mare, de unde nu lipsește în fiecare an curcanul. De altfel, meniul ar cam fi același în fiecare an, potrivit dezvăluirilor făcute în presa britanică.

Anul acesta Regina Elisabeta a II-a va petrece pentru prima oară Crăciunul fără soțul ei, Prințul consort Philip, care a decedat anul acesta, pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Regina Elisabeta a II-a are 95 de ani. Căsătorită cu Prințul Philip, Duce de Edinburgh, din 1947, Regina Elisabeta a II-a s-a urcat pe tronul Marii Britanii în anul 1952. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Averea Reginei Elisabeta a II-a este ENORMA. Cat de bogata este, cu adevarat, suverana si cat va mosteni copilul printului Harry si al lui Meghan Markle

Regina Elisabeta are probleme cu spatele

Regina Elisabeta și-a anulat, recent, un eveniment din pricina problemelor la spate cu care se confrontă.

Regina Elisabeta a II-a nu a participat duminica trecută la ceremonia cu prilejul Remembrance Day de la monumentul Cenotaf, din Londra, din cauza durerilor de spate, a anunţat biroul de presă al Palatului Buckingham, informa digi24.ro.

„Majestatea Sa este dezamăgită că va lipsi de la slujbă”, a transmis Palatul Buchkingham în comunicatul în care informa despre absența Reginei Angliei de la eveniment.

Citeste si: Ajun de Craciun, traditii si obiceiuri. Cine este Mos Craciun si cum se sarbatoreste in tarile lumii