Ce medicament banal te poate proteja de coronavirus?

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 23 iul 2022, 18:25
Aspirina ar putea ajuta la combaterea infectiilor cu coronavirus

O echipă de cercetători din Israel au ajuns la concluzia că aspirina ar putea fi eficientă în a ne proteja de Coronavirus.

Aspirina ar putea preveni infecția cu noul coronavirus, potrivit unui studiu recent, deși este un medicament banal, ieftin, pe care-l găsești în orice farmacie. Infecția cu coronavirus nu este singura afecțiune pe care o poate preveni aspirina, ci și a bolilor de inimă.

Aspirina te-ar poate proteja de coronavirus, potrivit unui nou studiu

Conform Daily Mail, cercetătorii au analizat rata de infecție și de vindecare a peste de 10.000

de pacienți infectați cu noul coronavirus între lunile februarie și iunie 2020. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că că persoanele care au luat o pastilă de aspirină pe zi au prezentat un risc cu 29 la sută mai mic de a se infecta.

Deși nu este înțeles exact modul în care acționează aspirina pentru a reduce riscul de infecție cu noul coronavirus, cercetătorii cred că acest lucru este posibil datorităproprietăților antivirale ale aspirinei, întăresc sistemul imunitar.

Impicați în studiu au fost cercetătorii israelieni de la Leumit Health Services, Bar-Ilan University și Barzilai Medical Center, au fost publicate luna trecută, în The FEBS Journal.

”Această observație privind efectele benefice ale aspirinei în faț a infecției cu noul coronavirus este preliminară, dar pare foarte promițătoare.”, a spus liderul studiului, profesorul Eli Magen de la Barzilai Medical Center, citat de digi-world.tv.

Același studiu a arătat, de asemenea, că persoanele care au luat aspirină au prezentat un risc mai mic de a dezvolta simptome grave ale infecției cu noul coronavirus.

Citeste si: Medicamentul momentului! Face minuni împotriva coronavirusului

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Colchicina, un alt posibil tratament pentru Covid-19

Utilizarea Colchicinei  a scăzut decesele cu 44%, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de ventilaţie mecanică s-a redus la jumătate.

Medicul român Alexandru Mischie, coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi, totodată, preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth, a făcut publice în spațiul virtual rezultatele acestei cercetări: "Un nou studiu canadian, COLCORONA, desfăşurat de către Institutul Inimii din Montreal (The Montreal Heart Institute (MHI), face

o descoperire majoră în tratamentul COVID-19.

Rezultatele studiului COLCORONA (4.488 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 printr-un test PCR nazo-faringian) au arătat că acest medicament (Colchicina) a redus cu 21% riscul de deces sau spitalizare la pacienţii infectaţi cu COVID-19, comparativ cu placebo.

În grupul de pacienţi trataţi cu colchicina s-au redus spitalizările cu 25%, a scazut necesitatea ventilaţiei mecanice cu 50% şi decesele au scazut cu 44%."

Citeste si:  Atentie! Aceste pastile banale pot ucide cand sunt administrate gresit

În ceea ce privește COVID-19, inflamația reprezintă un element major iar tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, și-a arătat deja eficacitatea în privința reducerii numărului de decese în rândul pacienților cu forme severe ale acestei afecțiuni, susțin oamenii de știință.

Citeste si: Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp