Ce mesaj a transmis Dan Negru de Ziua Învățătorului: „De aceea sunteți la școală, ca să învățați”

Autor: Diana Ghita

Ce postare a făcut Dan Negru de Ziua Învățătorului

Sursa: Instagram Dan Negru

Pe 5 iunie, cu ocazia Zilei Învățătorului, cunoscutul prezentator TV Dan Negru a transmis un mesaj profund și emoționant pe Instagram, care a rezonat puternic cu fanii săi.

În postarea de pe pagina lui de Instagram, cu ocazia Zilei Învățătorului, Dan Negru a amintit mesajul inspirațional al lui Ion I.C. Brătianu, rostit acum 96 de ani în fața elevilor de la Colegiul Sf. Sava, prin care a subliniat importanța educației și a culturii în construirea unei națiuni puternice și civilizate.

Ce mesaj a transmis Dan Negru de Ziua Învățătorului

Prezentatorul a subliniat că mesajul transmis de fostul prim-ministru al României este la fel de relevant și astăzi, întrucât pune în lumină rolul esențial al învățătorilor în formarea generațiilor viitoare.

E ziua învățătorului azi! Cu fix 96 de ani în urmă, Brătianu le spunea vorbele astea elevilor de la Colegiul Sf. Sava: «Dragi elevi, opt sute de ani am avut idealul pe orizontală să ne strângem cu toții laolaltă în aceeași patrie.

Am realizat aceasta in 1918.

Acuma avem idealuri de construire pe verticală, pentru ca, prin cultură si civilizație, să justificăm în fața omenirii și a istoriei posesia acestui pământ. De aceea sunteți dumneavoastră la școală, ca să învățați și apoi să creați cultură și civilizație!»”, a scris Dan Negru în descrierea unei fotografii din fața Colegiului Național „Sfântul Sava”.

Vezi această postare pe
Instagram

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: „Toți l-au uitat!”. Dan Negru, fotografie de colecție alături de un renumit comentator sportiv! Mesajul transmis de prezentatorul TV

Cum au reacționat fanii lui Dan Negru la mesajul de Ziua Învățătorului

Mesajul prezentatorului de la Kanal D a fost primit cu entuziasm de internauți, care i-au transmis felicitări și gânduri bune atât lui, cât și tuturor învățătorilor.

Unii dintre fanii săi au mers chiar mai departe, considerându-l pe Negru însuși un "învățător", datorită impactului său pozitiv și a lecțiilor valoroase pe care le oferă prin intermediul emisiunilor sale și prezenței active pe rețelele sociale.

Această apreciere vine nu doar din recunoașterea carierei sale în televiziune, ci și din respectul pentru mesajele educative și inspiraționale pe care le transmite. Faptul că a ales să celebreze Ziua Învățătorului amintind de un moment istoric deosebit arată dedicarea sa față de promovarea valorilor educaționale și culturale.

Citește și: Profesorii și elevii zi liberă pe data de 5 iunie: Liderul sindical Marius Nistor „Este în premieră la nivel național”

„Tu pentru mine ești cel mai bun dascăl pe care l-am avut în toți anii mei de școală, și pe verticală și pe orizontală! Ești o lecție deschisă!(...) Negrule, eu, ca învățător și profesor, ție vreau să îți urmez exemplul! Fericiți copiii tăi, tată de tată le ești! La mulți ani, cu reverență, stimați învățători!/ La mulți ani actualilor și foștilor dascăli care țin sau au ținut aprinsă flacăra educației!”, sunt câteva dintre comentariile fanilor lui Dan Negru.