Ce mesaj le-a transmis părintele Calistrat celor două enoriașe pe care le-a lovit, după ce a revenit în Sfântul Altar: „Deviație de comportament”

Author: Andreea Buinoschi

Ce mesaj le-a transmis părintele Calistrat celor două enoriașe pe care le-a lovit, după ce a revenit în Sfântul Altar: „Deviație de comportament”

Sursa: Captură video

După ce a fost filmat în timp ce lovește două enoriașe în curtea bisericii, părintele Calistrat nu a mai avut voie să slujească o perioadă, dar, acum, acesta a revenit în Sfântul Altar și le-a transmis un mesaj și celor două femei cu care a intrat în conflict.

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost filmat în timp ce lovește două femei, în curtea mănăstirii, în urma unui conflict pe care l-au avut. Acum, după aproximativ o lună și jumătate, acesta a revenit în biserică.

Părintele Calistrat nu a avut voie să slujească 30 de zile

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a ridicat toate sancțiunile care i-au fost impuse preotului, după ce a fost încheiată cercetarea în ceea ce privește acuzațiile care i-au fost aduse, conform Ziarul de Iași.

Potrivitl lui Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele nu a mai avut voie să slujească timp de 30 de zile, iar cele două femei, care au declarat că sunt victimele preotului, au fost chemate la Mitropolie, pentru a discuta despre cele întâmplate, dar nu au acceptat acest lucru.

Mai mult decât atât, potrivit aceleiași surse, celor două femei li s-a cerut filmarea cu pricina, pe baza căreia susțin că au fost agresate, însă acestea au refuzat să o pună la dispoziție.

Citește și: Știrea zilei despre părintele Calistrat! Ce s-a aflat despre celebrul călugăr din Biserica Ortodoxă

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ce mesaj le-a transmis părintele Calistrat celor două femei

Preotul și-a recunoscut vina și susține că totul a avut loc din cauza faptului că se afla în post, moment în care diavolul încearcă să îi facă pe oameni să păcătuiască.

De asemenea, acesta le-a îndemnat pe cele două femei să se roage pentru el.

Greșeala îmi aparține în unanimitate, pentru că atunci când știi să se stăpânești la perfecțiune nu calci în ispită. Întrebarea este foarte simplă și o pun eu, nu trebuie să o pună reporterul de televiziune: Sufletele alea două (n.red. Ale celor două enoriașe cu care a avut altercația) nu trebuie să se mântuiască?

Ba da, dar și ele au de corectat la fel de bine ca și mine în dreptul lor o mică greșeală sau o deviație de comportament care nu este reverențioasă în raport cu codul manierelor educate din biserică. Nimic în plus. Preotul trebuie să-și revizuiască un cod al manierelor personale în ceea ce privește contactul cu o persoană neașteptat de controversată în raport cu relația din biserică. Aici s-a făcut puțin zgomot.

Citește și: VIDEO Câți bani le cerea preotul Calistrat Chifan enoriașilor pentru un pomelnic. „Vreau să fiu tratat măcar la 10 la sută din cât îi tratată o vrăjitoare”

Așa s-a întâmplat și în situația asta, diavolul a creat foarte frumos contextul, la început de post ca să tulbure liniștea postului și tot el s-a lăsat păgubaș și a încetat pentru că oamenii azi greșesc, mâine se smeresc, așa e firesc.

Să se mântuiască în Domnul și să se roage și pentru mine păcătosul (n.r. cele două femei)”, a transmis părintele Calistrat.