Ce mijloc de transport este cel mai ieftin? Poate bicicleta sa inlocuiasca eficient masina, in aglomeratie?

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:36

Am facut calculele in rubrica Stirilor Kanal D "Cat te costa?".

Sa luam un exemplu practic. Ne deplasam de la Oradea, la Constanta. Asta inseamna 827 de kilometri. Daca mergem cu trenul, platim 160 de lei pe bilet. Schimbam trenul o data si petrecem 15 ore pe drum. Nici cu autocarul nu gasim o legatura directa pe paginile de internet care fac reclama la astfel de curse.  16 ore dureaza drumul, dar e cel mai ieftin. 80 de lei. Cu masina personala facem aproximativ 10 ore si cheltuim 310 lei.

Drumul dureaza insa aproximativ 10 ore. Asta daca nu dam de aglomeratie pe Valea Oltului sau Valea Prahovei, in functie de ruta aleasa.

Daca vorbim despre distante mai mici pe care le avem de parcurs, ce spuneti de varianta unei biciclete, ca alternativa la masina sau mijloacele de transport in comun, deseori aglomerate?

Daca va ganditi ca nu aveti conditia fizica necesara pentru a pedala, va recomandam bicicletele hibrid.

Cand obosesti, treci pe baterie. Bineinteles, costurile sunt mai mari decat in cazul unei biciclete obisnuite. Daca optam pentru bicicletele traditionale, atunci costurile scad.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Nu uitati de restul echipamentului. O casca ne scoate din buzunar intre 200 si 300 de lei. Cand vine vorba de siguranta, nu alegeti produse ieftine.

Chiar si un bidon costa in jur de 35 de lei. Ar fi indicat sa puneti in cosul de cumparaturi si un lant care le ingreuneaza munca hotilor. Costa aproximativ 50, 60 de lei:

Iata concluzia la care a ajuns Petre Nechita, reporterul Stirilor Kanal D: