Ce model de aparat de epilat este mai potrivit pentru mine?

Author: Oana Picerea

Dacă ești femeie trebuie să știi ce este un epilator și care sunt caracteristicile sale cele mai importante. Aparatul de epilat este un dispozitiv care, după pornire, trage firele de păr din rădăcină. Designul dispozitivului se bazează pe un motor electric care antrenează discuri speciale sau pensete pe cap. În procesul de rotație, aceste pensete apucă firele de păr de pe corp și le scot din piele. Majoritatea epilatoarelor au 2-3 viteze de mișcare. Prima viteză este recomandată fetelor cu păr scurt și subțire. De asemenea, este folosită pentru vegetația mare și cu fire mai groase, îndepărtând firele de păr împreună cu foliculul. Dacă alegi a doua sau a treia viteză în cazul în care ai păr aspru, în loc să-l extragi, dispozitivul îl va rupe pur și simplu.

A doua și a treia viteză sunt potrivite pentru părul mare. Principiul de funcționare al epilatorului este conceput astfel încât, la o viteză crescută, timpul de funcționare cu dispozitivul să fie redus semnificativ, iar procedura să nu devină prea dureroasă. Atunci când cumperi un aparat de epilat, este important nu numai să afli ce fel de dispozitiv este și cum funcționează, ci și să citești instrucțiunile producătorului. Dacă este folosit incorect, dispozitivul poate crea iritații și fire de păr încarnate, așa încât este necesar să folosești corect epilatorul acasă.

Ce tipuri de epilatoare există?

Având în vedere modul în care funcționează dispozitivul, este de remarcat faptul că principiul de funcționare al epilatorului depinde în mare măsură de tipul acestuia, sau mai degrabă, de tipul de cap și penseta instalată pe acesta.

Aparat de epilat cu arc. Această gamă include modele învechite de dispozitive care îndepărtează vegetația prin intermediul unor izvoare sau spirale subțiri. Când este rotit, arcul se abate în lateral și apucă părul, trăgându-l din piele. Este de remarcat faptul că un astfel de dispozitiv are un dezavantaj semnificativ - arcul se uzează rapid și trebuie înlocuit în mod regulat.

Aparat de epilat cu disc sau pensete. Când iei în considerare un aparat cu discuri sau pensete, trebuie menționat că acest dispozitiv este similar cu un dispozitiv cu arc, dar în loc de spirale, pe el sunt instalate plăci metalice sub formă de discuri. În timp ce lucrează, se apropie unul de altul și în acest fel smulg părul din rădăcină. Dispozitivele se disting printr-un design fiabil, preț accesibil, viteza mare a procedurii.

Aparat de epilat – Caracteristici și atașamente

Orice dispozitiv bun este echipat cu atașamente și caracteristici speciale care fac ca îndepărtarea excesului de păr să nu fie atât de dureroasă și incomodă.

Numărul de pensete active. Unele modele îți permit să reglezi numărul de pensete, ceea ce ajută la evitarea durerii. Cu cât durerea este mai puternică, cu atât mai puține pensete ar trebui să fie active.

Reglarea vitezei de rotație. Dispozitivele pot avea până la trei viteze, care sunt selectate de utilizator în funcție de tipul de păr.

Răcire. Multe modele sunt echipate cu o mănușă de răcire sau un recipient de răcire, care este pre-înghețat în frigider. Acest accesoriu răcește pielea înainte de procedură, astfel încât extragerea firelor de păr devine mai puțin dureroasă.

Duza vibrantă. Este un anestezic format din perii de cauciuc care masează și relaxează pielea în timp ce smulge părul. Intensitatea masajului poate fi reglată.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.