Ce notă a luat Marcel Ciolacu la BAC! Premierul a făcut dezvăluirea pe TikTok. Internauților nu le-a venit să creadă: „Nu trebuia să fie politician”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 04 sep 2024, 13:44

Marcel Ciolacu a dezvăluit ce notă a luat la BAC

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu

Marți, 3 septembrie, premierul României, Marcel Ciolacu, a răspuns, recent, pe platforma TikTok la speculațiile și criticile apărute în media cu privire la nota sa de la examenul de bacalaureat, susținut acum 38 de ani.

Marcel Ciolacu a dezvăluit că a obținut media 7,03 la bacalaureat, în contextul unor dezbateri intense și al unor întrebări care au pus sub semnul întrebării capacitatea sa intelectuală și academică, având în vedere funcția pe care o ocupă.

Ce dezvăluiri a făcut Marcel Ciolacu despre nota lui la BAC

În declarația de pe contul său de TikTok, premierul României a explicat că, deși consideră subiectul unul nesemnificativ, a decis să își prezinte diploma pentru a opri speculațiile și pentru a-și demonstra corectitudinea.

Marcel Ciolacu a adăugat că examenul de bacalaureat a avut loc cu aproape patru decenii în urmă, o perioadă suficient de lungă încât să fie firesc să nu-și mai amintească cu exactitate detaliile. De asemenea, el a menționat că a absolvit facultatea cu media 9. Astfel a oferit o imagine completă a parcursului său educațional.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu vine cu lămuriri despre scăderea pensiilor: „Oricare ar fi calculul, pensia lor nu scade”. Pensionarii vor primi un document care va clarifica întreaga situație

„Toate știrile au început că eu n-am știut să răspund la întrebarea: „Ce medie am avut la bacalaureat?”. Oameni buni, eu bacalaureatul l-am susținut acum 38 de ani. Normal că m-am apucat în toate documentele să caut toate diplomele să închidem acest circ care, la început, am crezut că este unul pur și simplu într-o limită normală.

Bacalaureatul -am susținut acum 38 de ani, când am terminat liceul.

L-am luat cu media 7,03, iar dacă tot am căutat, am și diploma de licență de la facultate unde am susținut examenul și am luat media 9. Sper că s-au lămurit, din acest moment, și nu o să vină cineva acum să mă întrebe ce culoare de pix am folosit acum 38 de ani sau ce tip de stilou am folosit când am avut examenul de licență. Mulțumesc mult tare pentru înțelegere!”,  a
spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Cum au reacționat internauții când au aflat ce notă a luat Marcel Ciolacu la BAC

Declarația premierului a generat reacții diverse în rândul publicului. Unii dintre susținătorii săi au apreciat gestul de transparență și au considerat că Marcel Ciolacu a arătat respect față de cetățeni prin clarificarea acestui subiect aparent minor. Aceștia au subliniat că, indiferent de nota de la bacalaureat, experiența acumulată de-a lungul anilor și performanțele profesionale sunt mult mai relevante pentru evaluarea competențelor sale ca prim-ministru.

„Ciolacu nu avea nevoie sa-si prezinte diplomele, dar a făcut-o pentru a demonstra corectitudinea sa/ Respect pentru Ciolacu care a dovedit că are o educație solidă și merită respectul nostru/ Sper ca acest incident să ne învețe să fim mai atenți la adevăr și mai puțin la zvonuri/ E firesc să uităm. 38 de ani sunt 38 de ani, nu e ceva ce s-a întâmplat ieri…”,  au fost câteva dintre comentariile internauților.

Citește și: Elevii ar putea avea parte de o nouă zi liberă în 2025, între probele de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat

De cealaltă parte, criticii au folosit dezvăluirea notei de 7,03 pentru a pune sub semnul întrebării pregătirea academică a lui Ciolacu și capacitatea lui de a conduce țara: „Deplorabilă media pentru un individ ce se află în fruntea țării... Din păcate, asta se promovează la ordinea zilei, analfabetismul și lipsa de cultură/ Până și profesoara lui a spus că nu era un elev silitor, vrând să spună mai mult, dar s-a oprit, a mai spus că nu trebuia să fie politician și că a greșit locul de prim ministru” .  

@marcel_ciolacu Am decis să închid acest subiect pentru totdeauna. 🤝 #marcelciolacu #unpresedintepentrutoti ♬ sunet original- marcel_ciolacu

 


Francesca, Patrick și Rebecca sunt cei trei concurenți care pășesc în fața eliminării. Cine va părăsit emisiunea „Casa Iubirii” în această săptămână?