Ce nu ai voie să faci în fotografia de pașaport sau cea pentru cartea de identitate

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 mai 2024, 02:05

Ce nu ai voie să faci în fotografia de pașaport sau cea pentru cartea de identitate

Sursa: Pexels.com

Atunci când trebuie să facem o fotografie pentru pașaport sau pentru cartea de identitate trebuie să ținem cont de câteva expresii pe care nu trebuie să le facem.

Fotografiile de pașaport, dar și pentru permisul auto și cartea de identitare au un set de reguli asemănător, în care cetățenilor nu le este permis să facă anumite expresii faciale.

Citește și: Ce putem face daca ne pierdem actele în timpul unei vacanțe în străinătate?

Ce nu ai voie să faci în fotografiile pentru pașaport sau cea din cartea de identitate

Cetățenii ce își schimbă, dintr-un motiv sau altul, pașaportul, cartea de identitate sau permisul de conducere trebuie să știe că nu este permis să facă anumite expresii faciale. Una dintre acestea este zâmbitul, iar motivul pentru care nu este permisă această expresie este din cauza dificultății cu care identificarea titularului pașaportului poate fi realizată în aeroporturi și la alte controale de frontieră sau puncte de control la frontieră, relatează a1.ro.

Purtarea ochelarilor este un alt lucru ce poate face ca pașaportul vostru să fie respins, în acest caz, persoanele ce au voie să poarte ochelarii în poza de buletin trebuie să fi avut sau să aibă probleme de sănătate, precum o intervenție chirurgicală, în urma căreia trebuie să vă protejaţi ochii purtând ochelari. Dacă acesta este cazul, atunci trebuie să obțineți o declarație semnată de către medicul vostru și să fiți atenți ca ochelarii să nu vă acopere ochii și să nu existe lumini, umbre sau reflexii care să acopere ochii.

Fotografiile nu trebuie să fie editate sau să aibă un fundal diferit de ceea ce se cere, mai exact acesta trebuie să fie alb sau de culoare deschisă. Aceste fotografii nu trebuie să fie scanate de pe alte documente sau realizate cu telefonul mobil.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Unde se plătește taxa de pașaport. Ce sumă trebuie să achiți

Sfaturi pentru o fotografie reușită pentru pașaport sau cartea de identitate

Fiecare om a avut măcar de câteva ori în viața lui parte de diferite fotografii de care nu sunt mândri, fie că acestea sunt pentru cartea de identitate, pașaport sau alte documente, iar din acest motiv am găsit secretele pe care trebuie să le cunoașteți pentru a avea o fotografie reușită.

Este important ca în fotografia pentru pașaport, cartea de identitate sau permisul de conducere să stăm drepți, însă fără a ne ridica bărbia în sus deoarece acest lucru ne va face bărbia să pară mai mare decât este ea. De astfel trebuie să nu ne tragem capul în spate deoarece această acțiune ne poate cauza iluzia unei bărbii duble. 

Trebuie să ne alegem cu multă grijă coafura pe care alegem să o facem pentru această zi și să nu uităm să ne îngrijim părul sau să îl aranjăm.

Dacă uităm să facem acest lucru atunci vom avea un aspect neîngrijit, ceea ce nimeni nu își dorește. Bretonul poate fi o problemă în cazul în care acesta ne acoperă sprâncenele, ochii sau fruntea, astfel acesta trebuie aranjat cât mai departe de față, dacă este mai lung, potrivit eva.ro

Citește și: Taxă pașaport 2023: Cât trebuie să plătim pentru eliberarea unui pașaport biometric sau temporar

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.