Duminică, 8 noimbrie, reprezinta zi de mare sărbătoare pentru lumea creştină. Şi ortodocşii, şi catolicii îi prăznuiesc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.
Potrivit calendarului popular, soborul Sf. Mihail şi Gavriil se marchează timp de 3 zile? Astfel, ziua de 8 noiembrie se numeşte capul Arhanghelului, 9 noiembrie mijlocul Arhanghelului, iar 10 noiembrie coada Arhanghelului.
Sfantul Arhanghel Mihail este considerat capetenia ostilor ceresti-ingeresti, acela care, la sfarsitul lumii, va lupta impotriva diavolului.
Potrivit traditiei, ziua Sfintilor Mihail si Gavriil reprezinta nu numai un motiv de sarbatoare, dar si de reculegere spirituala si de pomenire a celor plecati in lumea celor sfinte. Cu ocazia Sf. Mihail si Gavriil, peste 1.300.000 de romani isi serbeaza onomastica, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.
In calendarul religios popular, pe 8 noiembrie, in ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril se face marea pomenire pentru toti cei morti din familie.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ce e strict interzis sa faci de ziua sfinților Mihail și Gavril
Ziua Sf. Arhangheli Mihail si Gavril se serbează fiindca ei iau sufletele oamenilor cand mor.
Sfintii Mihail si Gavriil au grija si de cei in viata! Ei sunt pazitorii oamenilor din clipa in care s-au nascut si pana la moarte si se roaga neincetat bunului Dumnezeu pentru sanatatea acestora.
Despre Arhanghelul Mihail se spune ca acesta poarta cheile Raiului, vegheaza la capataiul celor bolnavi si este un vrednic luptator impotriva diavolului. Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte.
Ei sunt asistenti la Judecata de apoi purifica constiintele oamenilor si ard pacatele lumesti.
In ziua de 8 noiembrie este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp.