Ce nu este bine să faci de Dragobete 2022. Tradiții, superstiții și obiceiuri care se respectă pe 24 februarie. Ce trebuie să pui la icoane pentru a avea noroc și belșug

Autor: Amalia Georgescu

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Dragobete 2022

Sursa: pexels

Dragobetele 2022 este sărbătoarea românească a iubirii și pică în fiecare an pe 24 februarie. Iată ce nu e bine să faci de Dragobete, ce e strict interzis și care sunt principalele tradiții, superstiții și obiceiuri legate de această zi.

Dragobetele este una dintre cele mai vechi sărbători din cultura românească și se spune că își are originile în perioada dacică. Sărbătoarea iubirii pică în fiecare an pe 24 februarie, iar de ea se leagă mai multe tradiții, superstiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci de Dragobete 2022 și ce lucruri îți aduc noroc? 

Interzis de Dragobete 2022. Ce nu ai voie să faci pe 24 februarie? 

Dragobetele 2022 este sărbătoarea iubirii la români, o zi cu adevărat magică și în care se respectă o serie de tradiții și obiceiuri, unele dintre ele vechi de sute de ani. Astfel, se spune că există o serie de lucruri care sunt complet interzise pe 24 februarie.

Ce nu e bine să faci de Dragobete 2022? Ei bine, tradiția spune că femeile care vor să aibă parte de iubire și noroc în restul anului nu ar trebui să spele rufe, să calce sau să coasă de Dragobete.

Aceste lucruri îl pot înfuria pe cel considerat în trecut zeul iubirii, ceea ce înseamnă că femeile care încalcă tradiția vor avea de suferit. Cu toate acestea, casa ar trebui să fie curată pentru că se crede că doar în acest mod vor putea fi atrase energiile pozitive.

De Dragobete 2022 se spune că nu este bine ca bărbații și femeile să se certe sau să verse lacrimi.

Se crede că cei care sunt supărați în această zi vor avea parte de un an greu, cu multe piedici și încercări. 

Pe 24 februarie, bărbații trebuie să se asigure că nu le supără pe femei. Există o superstiție potrivit căreia cei care le fac pe femei să verse lacrimi vor avea parte de ghinion pe toate planurile.

Citeste si: Când are loc Dragobetele 2022, sărbătoarea românească a iubirii. Data la care românii sărbătoresc dragostea

Tradiții, superstiții și obiceiuri de Dragobete 2022. Ce să faci pentru a avea parte de noroc și iubire?

De Dragobete 2022 se respectă foarte multe tradiții și obiceiuri, iar în anumite zone ale țării, românii țin cont și de o serie de superstiții în preajma sărbătorii iubirii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe 24 februarie se spune că fetele trebuie să aibă în casă flori proaspete, de primăvară. Acestea ar trebui atârnate la icoane pentru a aduce noroc în dragoste și împlinirea tuturor dorințelor. Tradiția spune că florile nu ar trebui aruncate imediat după ce se usucă, ci păstrate până la Sânziene. Abia atunci pot fi aruncate, însă doar în apa unui râu.

Fiind sărbătoarea tradițională a iubirii, de Dragobete 2022, fetele nemăritate își pot visa ursitul.

Se spune că cele care îți pun o crenguță de busuioc sub pernă în noaptea de 23 spre 24 februarie vor putea afla cine le va rămâne alături o viață întreagă.

Pentru ca relația lor să reziste și să fie mereu fericiți, se spune că toți îndrăgostiții ar trebui să se sărute de Dragobete, pe 24 februarie. Mai mult, se crede că dacă vor vedea o pereche de păsări în această zi dedicată iubirii, atunci au șanse mari să rămână împreună toată viață.

Există o altă superstiție care spune că fetele trebuie să se întâlnească neapărat cu un bărbat de Dragobete. În caz contrar se spune că vor rămâne singure tot anul.

Pentru noroc în dragoste, îndrăgostiții ar trebui să bea cei din crenguțe de vișin în ziua de Dragobete 2022.

Femeile care vor să își păstreze frumusețea vreme de mai mulți ani pot apela la un truc de Dragobete, pe 24 februarie. Există un obicei care spune că trebuie să strângă zăpadă din curte, să o topească și cu apa obținută să se spele pe față. În acest fel vor avea mereu tenul curat și strălucitor.

Pe ce dată este Dragobetele în 2022?

Chiar dacă nu este atât de populară ca Valentine's Day, Dragobetele este sărbătoarea românească a iubirii și pică în fiecare an la dată fixă, mai exact pe 24 februarie. Este o zi specială, o zi cu și despre iubire și de care toți îndrăgostiții ar trebui să profite din plin. 

Citeste si: 8 idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților 2022. Ce îi poți oferi persoanei iubite 

 

Taguri: